İnternet andıcı davasında hakkında yakalama kararı bulunan üç asker mahkeme karşısına çıktı. Mahkemede savunma yapan Tümgeneral Hıfzı Çubuklu "Belge hukuka uygunsa paraflarız. Daha sonra biz üst makama göndeririz. Üst makam Genelkurmay Başkanı veya ikinci başkandır. Andıçta benim parafe ettiğim bölümde hukuka aykırı bir şey yok. Bu siteler hükümete karşı değil kötü niyetlere karşıdır" dedi.

İnternet andıcı davasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında yakalama kararı verilen Korgeneral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ile Albay Hulusi Gülbahar İstanbul Adliyesine getirildi. Öğleden sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen üç isim İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti karşısına çıktı. Kimlik tespitlerinin ardından sanık komutanların kısa savunmasına geçildi.

"HUKUKA UYGUNSA PARAFLARIM"

Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu, Genelkurmay Başkanlığı'na ve komuta kademesine hukuki hizmet verdiklerini söyledi. Soruşturma sırasında iki albayın verdiği ifadeyi hatırlatan Çubuklu, "Murat Uslukılıç 'Biz andıcı götürdük düzeltme yapıldı hizmete sokuldu' demiş. Adli müşavirliğin görevi hukuka uygun hale getirmektir. Tüm belgeler bize gelir zaten. Hukuka uygunsa paraflarım. Değilse nedenini izah eder düzeltilmesini isterim. Düzeltilmişse imzalarım. Düzeltilmemişse yanına bilgi notu düşerim. Bu andıçta da yapmış olduğum budur" dedi.

PARAFLAR ÜST MAKAMA GÖNDERİRİZ

Albay Ziya İlker Göktaş'ın da 'andıcı imzaladığını, ancak kafasına takılan şeyler olduğunu, adli müşavirlik imzaladığı için sakınca olmadığını düşündüğünü' söylediğini belirten Çubuklu, "Belge hukuka uygunsa paraflarız. Daha sonra biz üst makama göndeririz. Üst makam Genelkurmay Başkanı veya ikinci başkandır. Andıçta benim parafe ettiğim bölümde hukuka aykırı bir şey yok. Buna kimsenin itirazı da yok. Herhangi bir evrak imzalandığında evrakla ilgili yapılacak işlem hazırlayan ilgili başkanlığa aittir" diye konuştu.

Söz konusu andıç ile geçmişte işlendiği iddia edilen suçlara kılıf hazırladığı suçlamasının yapıldığını ifade eden Çubuklu, "Bu andıç geçmişteki suçları ortadan kaldıramaz, kılıf da olamaz. Bu Meclis'ten çıkan bir kanun gibidir" ifadelerini kullandı.

Sitelerin 1998 yılından itibaren kullanıldığını ve amacın TSK'ya karşı menfi yayınlara karşılık vermek olduğunu savunan Çubuklu, Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) internet sitelerinin tedariki için imzaladığı belge olduğunu söyledi. 2007 ve 2008 yıllarında da MSB'nin onay belgelerinin olduğunu kaydeden Çubuklu, "Bu siteler hükümete karşı değil kötü niyetlere karşıdır" iddiasında bulundu.

"SORUMLUSU KULLANANLARDIR"

İfadesinde MOBESE örneğini veren Çubuklu, "MOBESE kuruluyor halkın güvenliği için. Emniyetin adli müşavirliği onay veriyor. Kullanan 2-3 kişi şantaj için evleri, vatandaşları dikizliyor. Sonra yakalanıyor. 'Kim onay verdi bu MOBESE'ye?' deniyor. Adli müşevirlik. Böyle şey olmaz. " diye konuştu. Çubuklu'nun bu ifadeleri üzerine mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese, "Kimler yapmış?" diye sordu. Çubuklu, "Bilemem. Suç içerikli yayınlar varsa sorumlusu kullananlardır" karşılığını verdi