Türkiye"de, cep telefonundaki numara taşımanın bir benzeri internet servis sağlayıcılığında da başladı.

Artık isteyenler internet hizmeti aldığı kurumu, kolayca değiştirebilecek. Genişbant internet hizmetleri sağlayıcısı Smile"ın İcra Kurulu Üyesi Çağatay Arslan, 29 Eylül 2010 tarihinden itibaren bireysel ve kurumsal internet hizmetinde "internet servis sağlayıcısı geçiş" yani internet taşımanın başladığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Artık bir ADSL abonesi herhangi bir noktaya gidip iptal işlemine gerek kalmadan ve internet hizmetinden herhangi bir kesinti yaşamadan internet aboneliğini smile"a taşıyabiliyor. İnternetini taşımak isteyenler bu işlem için yerinden bile kalkmadan bir telefonla taşımayı gerçekleştirecek. İnternet taşıma sırasında bir kesinti yaşanmıyor.”

Smile olarak, internetini taşımak isteyenler için kampanyalar da düzenlediklerini belirten Çağatay Arslan, “Sadece internet fiyatına D-Smart artı internet keyfi birarada yaşanabiliyor. Ya da aktivasyon ücreti ödemeden internet faturalarını yüzde 50 oranında düşürebiliyorsunuz. Tüketiciler bunun smile veya D-Smart bayilerine uğrayabilir. www.smileadsl.com/internetinitasi veya www.internetinitasi.com sitelerinden de bilgi alabilirler” dedi.

Bürokratik engeller kalkıyor

Smile İcra Kurulu Üyesi Çağatay Arslan, internet sektörünün uzun zamandan beri beklediği ISS Geçiş altyapısını tamamlanarak yürürlüğe konulduğunu belirterek, şunları söyledi: “Mobil numara taşınabilirliği bir süre önce devreye girdi. Milyonlarla ifade edilen tüketici bu özgürlükten yararlandı. İnternette geçiş altyapısının tamamlanması için Türk Telekom yetkililerinin yoğun çabalarına teşekkür etmemiz gerekir. Ana altyapı sağlayıcı olarak bütün interner sağlayıcılarına eşit mesafede durdular. Bu servisi, bizlerin kullanımına da sunarak tüketicinin dünya standardlarında servis almasının önünde var olan önemli bir engeli daha ortadan kaldırmış oldular. Bu sayede tüketici, bürokratik zorlukla karşılaşmadan ve servisi kesintiye uğramadan, sadece geçmek istediği sağlayıcıya başvurusunu yaparak, geçişini tamamlayabiliyor. Özgürce hizmet almak istediği servis sağlayıcıyı seçebiliyor.”