Intel, bu hafta Orange San Diego adlı ilk Android telefonunun tanıtımını yaptı. Şirket, bu telefonla Avrupa pazarına girmiş oldu. Intel Mimari Grubu’nun Başkan Yardımcısı Mike Bell, ”şu anda telefon pazarında Android’e yoğunlaşıyoruz, çünkü tüketicinin isteği bu” diyor ve ekliyor: ”Başka alanlara girmeye karşı değiliz, ancak müşterinin bizden bunu talep etmesi lazım, şu anda da müşterinin istediği Android.”

Tizen çözüm olabilir mi?
Eğer piyasadaki eğilimler Intel’in kendi işletim sistemini geliştirmesini gerektirirse, Intel’in B planı Tizen olabilir. Endüstrinin önde gelen firmalarının işbirliğiyle geliştirilen bu açık kaynak platforma Intel’in de sadece bu konu üzerinde çalışan bir ekibi katkıda bulunuyor.

Bell şöyle diyor: “Intel Tizen’e katkıda bulunuyor ve işletim sistemi alanında bir birleşme olabileceği dedikodularını çok ilginç buluyorum. Böyle bir gelişme olursa buna hazırlıklıyız ama sanmıyorum.”

Kısacası, Intel, piyasada çalkalanmalara karşı hazırlıklı, ancak müşteriler Android’i istedikçe çalışmalarını o yönde sürdürmeye devam edecekler.