Instagram, yaptığı resmi duyuru ile beraber Microsoft Store'u bugün terk ettiğini duyurdu. Microsoft'un çevrimiçi mağazasına baktığımız zaman Instagram'ın sadece PC sürümünü kullanıcılar görebilmekte. Alt tarafta ise telefonlar için "uygulama cihazınızda çalışmaz" notu görülüyor. Instagram'ın Windows 10 Mobile desteğini neden sonlandırdığı şimdilik net olarak bilinmiyor. Ancak Windows 10 Mobile'ın uygulamalar konusunda başından beri sıkıntılar çektiği de zaten bilindik bir gerçek.

Söz konusu karar sonrası Instagram için Windows 10 Mobile yüklü telefonlarda yolun sonu görünmüş oldu. Instagram'ın aldığı bu kararın az da olsa halen Windows Phone yüklü telefonları kullananları sıkıntıya sokacağı da bir gerçek.

Instagram'ın Windows 10 Mobile uygulaması, geçen yıl birkaç kez güncellenmişti. Uygulama bu güncellemeler sırasında Windows 10'lu PC'ler ve mobil cihazlar için hikayelerde efekt kullanabilme gibi birçok yeni işleve kavuşmuştu.

Bu güncellemelerden önce ise kaybolan resimler gönderebilme, Windows 10 Mobile cihazlarında fotoğrafları kaydedebilme, Instagram Live videolarına erişim gibi işlevler sunulmuştu.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU