Özellik, Instagram’da hikâye paylaşımını deneyimsel açıdan değiştirmese de önemli bir sembolik adım anlamına geliyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında kullanıma açılan Instagram Story, Snapchat’in aynı adlı paylaşım mantığına benzer şekilde gerçek zamanlı bir akış olarak biliniyordu. Instagram hikâyeleri bu yenilikle birlikte, şimdi gerçek zamanlı paylaşımın yanına sonradan paylaşma özelliği de kazanmış oldu.

Bir anlamda “#latergram” özelliği gelen Instagram hikâyelerindeki bu değişiklik, içeriklerin tarih sınırlaması olmadan paylaşılmasına izin veren Snapchat Stories’in taklit edilmesi şeklinde yorumlandı.

Hatırlayacağımız üzere Instagram’ın da bünyesinde olduğu Facebook, defalarca Snapchat’e satın alma teklifiyle gitmiş ama “hayalet” sosyal ağ bütün teklifleri geri çevirmişti. Satın alma girişimleri başarısız olan Facebook o günden sonra başta Instagram Stories olmak üzere Snapchat’in birçok özelliğini aynen veya küçük değişikliklerle kendi çocuğu Instagram’a taşıyarak rekabeti sertleştirdi. Bakalım Snapchat, bu dev tekele daha ne kadar dayanabilecek?