Avustralya"nın Sydney kentinde bir döner büfesinde çıkan kavga sonrası bir kişinin boğazı kırık şişeyle kesilerek ağır yaralandı. Ancak bu olayda insanın kanını donduran şey, ne adamın boğazının kesilmesi ne de kavga. Gerçek bu fotoğrafta gizli. Boğazı kesilen adamın kanı yemeklerin konulduğu buzdolabının camına sıçramış, yer kan gölü içinde ama insanlar herşey doğalmış gibi yemek siparişleri vermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz pazar günü bir kebap salonunda Afrika kökenli göçmenler arasında bıçaklı kavga yaşandı. Ancak şok edici detay, saldırının ardından polisin güvenlik şeridi çektiği restoranın hizmete devam etmesiydi. Kavgadan sadece yarım saat sonra, onlarca müşteri yerde ve hatta yemeklerin bulunduğu büfe üzerinde bulunan kan birikintisine rağmen sipariş vermeye devam etti.

Cinayete tanık olan birisi, iki göçmen grup arasında kavga çıktığını ve saldırganın elindeki şişeyi kırarak Tongalı adamın boğazını parçaladığını anlattı. Ağır yaralanan adam başka birinin boynuna havlu bastırmasıyla hastaneye kadar dayanabildi.

İNSANLAR ŞİDDETİ KABULLENDİ

Polis yetkilisi Mike Gallacher, yemeklerine neredeyse kan sıçramasına rağmen yemek almaya devam eden insanların, sokaklarındaki şiddeti ne kadar kabullendiklerini ortaya koyduklarını söyledi.

Avustralya Polis Bakanı Michael Daley, insanların gözlerinin önünde sergilenen vahşete rağmen olağan şekilde yaşamaya devam edebildiklerine dikkat çekerken, şehir konseyi olarak bu tür şiddete izin vermeyeceklerini belirtti.

Polis, Sydney"in geleneksel gay-lezbiyen festivali öncesinde yaşanan olayda yaralanan adama 35 dikiş atıldığını ve kritik durumunu koruduğunu belirtti. Diğer yandan, kan içindeki dükkânında hizmet vermeye devam eden işletmeci ise olayla ilgili yorum yapmadı.

Hürriyet