Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi"nde önceki gün hákim karşısına çıkan sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek, yurtdışından çalışmak için gelen kişilere aracılık yaparak sadece komisyon ücreti aldıklarını öne sürdüler.

İddianamede 18 yıla kadar hapisleri istenen sanıkların çalışma sistemi şöyle anlatıldı:

Telefonda kodlu konuşma yaptılar

Şebeke, Gürcistan, Özbekistan ve Türkmenistan"dan getirdikleri, çalışma izinleri olmayan kadınları Çankaya"daki Ahlatlıbel, Beytepe, Beysukent ve Korukent gibi lüks villaların bulunduğu bölgelerdeki evlerde hizmetçi, hasta bakıcı, çocuk bakıcısı olarak zorla çalıştırdı. Sanıklar, telefon konuşmalarında şifreli konuştu. Yabancı uyruklu kadın ve erkeklere "eleman", pasaporta "evrak", ilk defa giriş yapan ve cinsel ilişkiye girmemiş yabancı uyruklu kadınlara "sıfır", cinsel ilişkiye girilebilecek kadınlar "Pompa", Yabancılar Şube"den örgüte yardım eden polis memuruna "İçerideki çocuk", yurt dışından yabancı uyruklu kişileri bulan ve taşıma görevi verilen kişiye "Grup başkanı" dendi.

Polisten yardım

Örgüt, Emniyet Genel Müdürlüğü"nde görevli polis memuru Akın P."ye yabancı uyruklu mağdurlarla fuhuş yaptırıp bunun karşılığında yardım aldı. İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü"nde görevli polis memuru İbrahim Ç. de bir yabancı uyruklu kadınla örgüt üyesi Dina D."nin ofisinde cinsel ilişkiye girdi. Şebeke, yabancı uyruklu mağdurlardan yakalanan olduğunda İbrahim Ç. ile irtibata geçerek durumu öğrenmeye çalıştı. Yabancı uyruklu kişiler örgüte, Türkiye"ye gelmeleri karşılığında 1500"er dolar borçlandırıldı.

Ayda 300 bin dolar kazandılar

Aylık ortalama 300 yabancı uyruklu kişiye iş bulan örgüt üyeleri, masraflar dışında aylık 300 bin dolar kazandı. İşten ayrılan mağdurları başka işe yerleştiren örgüt üyeleri bunun için de ayrıca kişi başı 200-300 dolar komisyon aldı. Çalışmak istemeyen, işi beğenmeyen ve ülkesine dönmek isteyen yabancı uyruklu mağdurlar dayak yedi. Sanıklardan bazıları güzel buldukları kadınlara tecavüz etti. Bazı kadınlara fuhuş yaptırıldı.