Güney Kore, toz halinde insan eti içeren hapların ülkeye girişini engellemek amacıyla gümrük kontrollerini artıracağını açıkladı.

Gümrük yetkilileri, 2011 yılı Ağustos ayından bu yana Çin'den 17,500 hapın kaçak olarak ülkeye sokulduğunu tespit ettiklerini söyledi.
Ölü bebeklerden ya da ceninden elde edilen toz insan etinin bazıları tarafından hastalıkları iyileştirici ve dayanıklılığı artırıcı bir etkisi olduğuna inanıldığı bildiriliyor.

Ancak yetkililer, hapların bakteri dolu olduğunu ve sağlığa zararlı olduğunu söylüyor.

Korea Times gazetesine konuşan bir gümrük yetkilisi, "Bu hapların süper bakteri gibi insan vücuduna zararlı maddeler içerdiği tespit edildi. Halk sağlığını korumak için daha sert önlemler almamız gerekiyor" dedi.

Yonhap haber ajansının verdiği habere göre Çin'in kuzeydoğusundan ilaç taşıyan gemiler üzerindeki kontroller artırılacak.

Dong-a Ilbo gazetesi, hapların boyanarak ve diğer ilaçlarla birlikte paketlenerek gizlenmeye çalışıldığını bildirdi.

Gümrük görevlileri, bazı yolcuların bagajlarından ya da posta gönderilerinden de hap çıktığını söylüyor.

Çin'in kuzeydoğusundan Güney Kore'ye insan eti içeren hapların sokulduğu iddiaları geçen sene televizyonda yayınlanan bir belgesel ile ortaya atılmıştı.

Ardından Çin Sağlık Bakanlığı bu iddiaların araştırıldığını bildirmişti.

China Daily gazetesine konuşan Bakanlık sözcüsü Deng Haihua, Çin'in bebek ya da cenin kalıntıları ve plasenta atıklarının sıkı bir şekilde kontrol altında tuttuğunu ve bu atıkların tıbbi atık olarak işlenmesinin kati surette yasak olduğunu belirtmişti.

BBC