Aydın Gençlik Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen panele, ADÜ Öğretim üyeleri Prof. Dr. Gülsen Demir, Prof. Dr. Levent Sevinçok, Prof. Dr. Mustafa Demir ve Yard. Doç. Erden Sedat Arslan konuşmacı olarak katıldı. 
     Panele, Aydın Cumhuriyet Lisesi, Zübeyde Hanım Kız Meslek ve Teknik Lise, Osman Gazi Ticaret Lisesi ile Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi'nden yaklaşık 200 öğrenci ile rehber öğretmenleri katıldı. 
     Prof. Dr. Gülsen Demir açılış konuşmasında, insanları diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğin düşünme gücü olduğunu söyledi. 
     İnsanın diğer insanlarla birlikte hareket ederek bazı şeyleri birlikte yapabilme özelliğine sahip olduğunu belirerek, şöyle devam etti: 
     ''Bunu aklıyla, düşünme gücüyle sağlamaktadır. İnsan düşünebildiği süre içinde sosyal olur. Dolayısıyla insanlar bir kuralı koyuyor ve o kurala uyuyor. Kurallara uymadan bir toplum yaşamını sürdüremez. Kurallar işe yaramadığı zaman sözlü veya fiziksel şiddetler ortaya çıkar. Neyin yapılması gerektiği veya neyin yapılmaması gerektiği o belirlenmiş kuralla belirlenir ve uyulmaya çalışılır.'' 
     Prof. Dr. Levent Seviçok da, söz ve davranış şiddetine değindiği konuşmasında, bu durumun en fazla 16 ile 18 yaş grubu gençlerde etkin biçimde görüldüğünü kaydetti. 
     Prof. Dr. Mustafa Demir de, çevre sorunları ve çevre kirliliği konusuna değindi. 
     Yard. Doç. Dr. Erden Sedat Arslan da, ''kültürümüzde hayvana sahip çıkma'' konulu bir sunum yaparak, hayvanlara iyi davranılmasının önemini anlattı.