AYDINPOST HABER SERVİSİ/Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, 29 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirerek, yazılı açıklamada bulundu.
AKP"li vekil, “29 Mart 2009 Yerel Seçim sonuçlarının İlimiz ve Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. İlimizde seçimleri kazanan tüm Belediye Başkanları"nı kutluyorum. Seçimi kazanmak elbette önemlidir. Ama esas olan hizmetleri başarabilmektir. Seçimin kazanılmasından öte Aydın"ın kazanması önem arz etmektedir” dedi.
Erdem ayrıca, “Bu hususta Aydın ili bazında bir değerlendirme yaparsak; İl Genel Meclisi oy dağılımı CHP %28, AK Parti %26,1,MHP %23,64, DP %11,8 şeklindedir. 2007 Genel Seçim Sonuçları ise AK Parti %29,3, MHP %25,9, CHP %24,5, DP %10 olarak gerçekleşmiştir. 2007 ile 2009 seçimlerini mukayese ettiğimizde AK Parti oylarında % 3,2, MHP oylarında ise %2,3 lük bir düşüş, CHP"nin oylarında % 3,5, DP"nin oylarında ise % 1,8 lik bir artış söz konusu olmuştur. Bu sonuçları AK Parti açısından çok başarısız olarak değerlendirilemeyecek olsak ta, nihai sonucu başarılı bir sonuç olarak da değerlendiremeyiz. AK Parti oylarının Türkiye Geneli"nde %8 lik bir kayba uğradığını göz önüne alırsak, Aydın"ın Türkiye Geneli"nden bir miktar daha iyi durumda olduğunu söylemek mümkün olacaktır. Aydın İli"nde AK Parti 3 İlçe ve 15 Belde de Belediye Başkanlıklarını kazandı. 2004 Yerel Seçimleri sonrasında ise AK Parti Aydın Merkez, 5 İlçe ve 11 Belde de seçim kazanmıştı. Aydın Merkez de burun farkıyla seçimi kaybettik ve ikinci olduk. 2004 de kazanıp 2009 seçimlerinde kaybettiğimiz İlçelere çok önemli hizmetler götürülmüştür. Ancak milletimizin kararına saygılıyız. Demek ki hizmetlerimizi iyi anlatamadık. Kimi Belediyeleri (Aydın Merkez, İncirliova, Germencik, Karacasu gibi ) sağ oyların bölünmesi sonucu CHP kazanmış oldu. Temennimiz odur ki önümüzdeki 5 yıl bu İlçelerimiz ve İlimiz açısından kaybedilmiş yıllar olmaz. AK Parti Aydın Teşkilatları açısından seçim sonuçları asla hezimet değildir. Bunu Ege Bölgemizdeki diğer illerimizle karşılaştırma yaptığımızda daha net görebilmekteyiz. İlimizin ekonomik değerleri açısından; tarım kesimindeki sorunlar, dolaylı yoldan esnaflara ve ticari hayata yansımış, işsizlik ve ekonomik krizin etkileri seçim sonuçlarında doğrudan etkili olmuştur” diye konuştu.
Mehmet Erdem son olarak, “29 Mart 2009 Yerel Seçim sonuçları AK Parti Aydın Teşkilatları"yla birlikte titizlikle inceleyeceğiz. Hem yerelde hem de genel politikalar ile ilgili tespitler rapor haline getirilip Genel Merkezimize sunulacaktır. 29 Mart 2009 Yerel Seçim sonuçları kazanan adayların yüzünü güldürdü. İnşallah beş yıl sonra Aydın"ın İlçelerinin ve köylerinin de yüzü güler. Aksi takdirde kaybedilmiş beş yılın telafisi çok zordur” dedi.