15 yaşındaki gencin ellerini ve ayaklarını bağlayıp kafasını taşla ezdiler

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nin Büyükçiftlik Beldesi'nde 2 günden beri kayıp olan İlköğretim Okulu öğrencisi 15 yaşındaki Kayhan Bulut, elleri ve ayakları kabloyla bağlanıp kafasına taşla vurulurak öldürülmüş halde bulundu. Bulut'un bilinmeyen nedenle vahşice öldürülmesi, beldede büyük üzüntü ve şaşkınlığa neden oldu.

Büyükçiftlik Beldesi'nde yaşayan İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencisi Kayhan Bulut, 14 yıl önce babası Tayyip Bulut'u trafik kazasında kaybetmişti. Babasının ölümünden kısa süre sonra annesinin de başka biryle evlerek gitmesi üzerine yetim ve öksüz kalan 15 yaşındaki Kayhan Bulut, amcası Mehmet Bulut'un yanına yerleşti. Kayhan Bulut, 2 gün önce okuldan çıktıktan sonra kayıplara karıştı. Amca Mehmet Bulut da jandarmaya giderek durumu bildirdi. Ancak tüm aramalara rağmen Kayhan'ın izine rastlanmadı.

Talihsiz Kayhan, bugün sabah saat 09.00 sıralarında okulun hemen yanında bulunan ve yapımı devam eden anaokulu inşaatında öğrenciler tarafından bulundu. Yetkililere haber verilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler, inceleme yaptı. Yapılan incelemeler sonucunda Kayhan'ın elleri ve ayakları kabloyla bağlandıktan sonra kafasına taşla vurularak öldürüldüğü anlaşıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürülken, minik Kayhan'in vahşice öldürümesi yakınıları ve okul arkadaşlarını yasa boğdu. Kayhan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.