Aydın İl Özel İdare Müdürlüğü İmar ve Kentsel İyileştirme Şube Müdürlüğü ekipleri Didim"e bağlı 5 köyün muhtarına, köylerde yapılacak iskan ve imar izinleri konusunda bilgiler aktardı. Didim Kaymakamlığı İlçe Özel İdare Salonunda yapılan Toplantıya Didim İl Genel Meclis Üyeleri Abdürrahim Öztürk, M. Cahit Kaya ve Hasan Yavuz, İl Özel İdare İmar ve Kentsel İyileştirme Şube Müdürü Nalan Büyükkırlı, Akköy, Denizköy,Balat, Yalıköy ve Batıköy Muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan İl Özel İdare İmar ve Kentsel İyileştirme Şube Müdürü Nalan Büyükkırlı, 1999 yılındaki depremin ardından çıkan yasalar sonunda köylerdeki imar uygulamaların da değiştiğini kaydederek, “Ülkemizde köylerdeki imar, iskan ve inşaatlarla ilgili izinleri verecek birimler bizleriz. Bundan sonra köylerde yapılacak bahçe, tarla gibi bölünme işlemi yapılacağı zaman bu işlemleri bizim birimimiz bakacak. Öncelikle buradaki toplantının asıl amacı köylerde kaçak yapılar, bu konuda gelen şikâyetleri muhtarlarımız değerlendirecek. Diğer bir konu ise köylerde en fazla iki kat inşaat yapılacak. Bu konuda kesin alınmış bir karar ve 3 kat olanlar ise şikayet geldiği takdirde yıkılacak” dedi.

Büyükkırlı, köylerde İnşaat yapacak kişilerin köy nüfusunu kayıtlı olması gerektiği ve Muhtarlardan izin alması gerektiğini dile getirerek, “Bundan sonra köyde inşaat yapacak kişi kendi isteğine göre inşaat yapamayacak. Muhtarlardan izin alacak ve muhtarlardan bu duruma kayıtsız kalmayacak. Muhtarlar kayıtsız kaldığı takdirde yaptırımlar olacak” diye konuştu.