AYDINPOST ÖZEL-Aydın’daki ve Türkiye genelindeki inşaat sektöründeki istihdam oranları nasıl? İnsanların bakış açısı ve talepleri ne doğrultuda?

 

Özsubaşı İnşaat’ı tanıyalım.

Özsubaşı inşaat, dalında uzmanlaşmış şahıslarla hizmet vermektedir. Şirketimiz bu güne kadar yüzlerce daire, apartman, dublex ve villa inşa edip Türk halkının hizmetine sunmuştur. Şirketimiz bir aile şirketi olup 27 Aralık 1996’dan beri hizmet vermektedir. 2003 yılında devlete 84.000.000.000 vergi ödeyip Aydın’da vergide 74. olmuştur. Bunun yanı sıra Denizli’nin Tavas ilçesinde; jandarma, belediye ve ilçe emniyet binasına yapmış olduğu yardımlardan dolayı teşekkür plaketleri almıştır. Şuan şirket bünyesinde Aydın merkezde 50’yi aşkın personel bulundurmaktayız. Özsubaşı İnşaat & Emlak Market Şirketimizde banka kredili ev satışlarında yardımcı oluyoruz. Evlerin içini tamamen müşterilerimizin isteği doğrultusunda yapıyoruz. Kardeşlerimle birlikte yıllardır inşaat sektöründeyiz. 4 ortağız. 1 kardeşim de Didim’de bu işlerle ilgileniyor. Bu satışlarımızı herhangi bir reklâmla yapmadık. Zaten satışını yaptığımız her daire bize baksa kazançlar sağlıyor. Herkesime hitap ediyoruz. Sadece üst kesime değil. Ev almak isteyen herkese tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz. Ayrıca yurtdışı bağlantılarımız var.

hatice0.20110414095032.jpg

GYODER’in (Gayrimenkul Yönetim Ortaklığı Derneği Türkiye ve Dünya Gayrimenkul sektöründe özellikle konutta 2011’in ilk çeyreğinde büyümeye gidildiği açıklandı. Siz ne düşünüyorsunuz?

2010 ve 2011 yıllarında Aydın’da şu anda yapılan inşaatta Türkiye’de neredeyse yüzde 90’ın üstünde. Önceleri 15–20 daire yapılıyordu şimdi 50–100 daire yapılıyor. Tek bloklu yapılıyorken şu anda siteler yapılıyor. İnsanların rahat yaşamaları için çok önemli oluyor. Müşterilerimiz gün geçtikçe çoğaldı. Burada güven çok önemli. Güvendikçe insanların talebi artıyor. Güven olmazsa satışta olmaz. Aydın gelişmekte olan bir memleket. Emekli şehri de olduğundan göç çok fazla. Aydın’da büyük bir talep var. Ama şuanda her yıl olduğu gibi biraz duraklamaya başlayacak. Çünkü yapabileceğim yerlerde imara açık güzel yerler kalmadı. Hep imarsız olan yerler kaldı. Belediye’nin buna el atması lazım. İnsanların önünü açması lazım.

 

Aydın’a baktığınızda inşaat sektöründeki istihdamı nasıl buluyorsunuz?

İnşaat çok fazla ve fazla olduğu kadarıyla da müşteri çok fazla. Dışarıdan baktığınızda bu kadar daire yapıyorlar, kime satıyorlar? Ama kendimiz görüyoruz daire bitmeden satışı oluyor. Biz de buna anlam veremiyoruz. Herkes daire yapıyor ama herkeste satıyor.

 

Türkiye açısından değerlendirdiğimizde….

Demir yükselişinden dolayı, konut kredisi yükseldi. Biraz düşüş yaşanacak. Seçimler ve sonrasında hükümetin kurulması derken bir durgunluk. Bunlar düzelecek her sene yazın yaşadığımız bir durum bu. Yani inşaat konusunda Türkiye sıkıntı çekiyor. Demirde ihracat olduğunda, dolar yükseldiğinde yükselişe girer.

 

Satışlarınızı da kendiniz yapıyorsunuz herhangi bir emlakçıyla çalışmıyor musunuz?

Evet, bizzat kendimiz yapıyoruz satışlarımızı. Emlakçılık boyutundaki çalışmalarımızı da kendimiz gerçekleştiriyoruz. Zaten evlerimiz temel halindeyken satışı oluyor. İnternetti de çok aktif olarak kullanıyoruz. Diğer inşaat firmaları interneti kullanamıyorlar. Kendi evlerini hem yapıp hem de satışını yapan bizden baksa kimse yok Aydın’da. Baktığımızda hep emlakçı kişinin dairesini satıyor. Ama biz de böyle bir şey söz konusu değil.

 

Bu kadar çok başarılı olmanızın sebebi sizce nedir?

Kendimiz çalışıyoruz. Birebir tüm çalışmalarımızın başındayız. Biz çekirdekten geldik bu işe. İnsanlara güven vermemiz çok önemli. Kişiye verdiğimiz sözü tutuyoruz. Hata yapmamaya özen gösteriyoruz ve yapmıyoruz.

img_3119.jpg

Röportaj: Hatice KARAARSLAN