İnşaat Mühendisler Odası Didim Temsilciliği ve Didim Ticaret Odası işbirliğinde, inşaat sektörüne yönelik konferans düzenlendi
Didim Ticaret Odası Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa, Aydın Bayındırlık ve İskan İl Müdür Yardımcısı Cengiz Öztürk, İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Kazım Zeyrek, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, İnşaat Mühendisleri Odası Didim Temsilcisi Adem Yaman, Mimarlar Odası Didim Temsilcisi Burhan Çolak ile mimar, inşaat mühendisleri, müteahhitler ve yapı denetim firması yetkilileri katıldı.
Konferansta, binaların enerji kimlik belgeleri, yapı denetimlerin kontrolü ve buna bağlı olarak inşaatların kontrolü, şantiye şeflikleri ve inşaatların yerinde kontrolü gibi konular ele alındı.
Aydın Bayındırlık ve İskan İl Müdür Yardımcısı Cengiz Öztürk, konferansta yaptığı konuşmada, Aydın'ın da içerisinde yer aldığı 19 pilot ilde uygulanan binalara enerji kimlik verilmesi uygulamasının 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren ülke geneline yaygınlaştırıldığını belirterek, ''Enerji Kimlik Belgesi için uygun yapıların yapılması önemli. Yapsatçılar artık bu belgeyi almadan ruhsat alamayacak. Bu durum zaman içerisinde mevcut binalar içinde istenecek. Yalnız burada alınacak belge ısı yalıtım belgesi ile karıştırılmamalı'' dedi.
İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Kazım Zeyrek de enerji kimlik belgesine sahip olunmadan inşaatlarda ruhsat alınamayacağını belirterek, bu belgenin 2017 yılından itibaren eski binalar için de isteneceğini kaydetti.