"Türkiye"nin en güzel stadını yapacağız" diyen Beşiktaş Başkanı, "yap-işlet-devret" modeliyle inşa edilecek 42 bin seyirci kapasiteli stadın inşaatına başlamak için Anıtlar Yüksek Kurulu"ndan izin beklediklerini söyledi. Demirören, yılda 5 milyon dolar ödeyecek her firmanın adını stada vermeye hazır olduklarını da belirtti.

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, bugünkü BJK İnönü Stadı"nın bulunduğu yere Türkiye"nin en güzel stadını yapacaklarını belirtirken, inşaat sürecindeki maçlarını Anadolu"da oynamayı planladıklarını söyledi.

Önceki akşam Çırağan Otel"de medya kuruluşlarının spor müdürlerine yemek veren Demirören, yeni stat konusunda herkesin kendilerine destek olmasını istedi. Stat ile ilgili tüm ön hazırlıkların tamamlandığını belirten Demirören, "İnönü Stadı bizim mabedimiz. Buraya Türkiye"nin en muhteşem stadını yapmak için kolları sıvadık. Biz devletten yer istemiyoruz, var olan stadı yıkıp, yenisini yapmak istiyoruz. Bütün projeler tamam. Stadı "yap-işlet-devret" modeliyle yaptıracağız. Bu inşaat için kulübümüzün kasasından 1 lira bile çıkmayacak.

Yılda 30 milyon Euro

110 milyon euroya mal olacak. Şu anda son aşamadayız. Proje, Anıtlar Yüksek Kurulu"nun önünde. Buradan izin çıktığı gün kazmayı vurup inşaata başlayacağız. 42 bin seyirci kapasiteli statta 120 loca olacak. Ayrıca, stadın ön tarafına 5 bin kişilik bir konser ve konferans merkezi yaptıracağız.Bu stat bittiği zaman yılda 30 milyon Euro gelir getirecek" dedi. Yıldırım Demirören, stada sponsor olmak isteyen firmalara kapılarının açık olduğunu da vurgulayarak, "Bize yılda 5 milyon dolar verecek her firmanın adını stada vermeye hazırız" ifadesini kullandı.

Stat inşaatı sürecinde İstanbul"daki maçlarını Anadolu"da oynamayı planladıklarını söyleyen Demirören, "İnşaat 1-2 yılda bitecek. Bu zaman zarfında, Beşiktaş sevgisini Anadolu"ya yaymak için, iklim koşullarının elverdiği illere gidip maçlarımızı oralarda oynamayı hedefliyoruz. Ama tabii bu işi şampiyonluk yarışından kopmadan yapacağız" diye konuştu.

Transfer konusuna da değinen başkan Demirören, "Biz kriz nedeniyle artık gençlere önem vereceğiz. Çünkü bu koşullarda transfer, özellikle de yabancı transferi büyük riskler taşıyor.

Del Bosque"de haklıyız

Mesela geçen sene bir kulübümüz Roma"dan futbolcu getirdi, 30 saniye bile oynatamadı. Bize de Ricardinho ve Carew gibi yıldızlar geldi. Ama tutmadı. Bu yüzden, artık ismi büyük ama yaşı geçmiş yabancı oyuncuya karşıyım" görüşünü savundu.

Demirören, sözleşmesini tek taraflı feshettikleri için 8,5 milyon Euro civarında tazminat ödemek zorunda kaldıkları Vicente Del Bosque konusunda şunları söyledi:

"Onu göndermemiz büyük bir hataydı. Ama o anki ortamı size anlatamam.Müthiş bir kamuoyu baskısının yanı sıra, yöneticiler tarafından da sıkıştırıldım. Altı yönetici, onu göndermezsem istifa edeceklerini söylediler. BizDel Bosque davasında haklıydık ama kendimizi anlatamadık. Federasyon, UEFAbizi haklı buldu, CAS"tan döndü. CAS"ta lobimiz olmadığı için kaybettik."

Nobre"nin fiyatı dengeleri bozarsa, anlaşmayız

SÖZLEŞMESİNİ yenilemeye yanaşmayan Mert Nobre"nin takımda kalmasını çok istediğini ifade eden Yıldırım Demirören, "Nobre"nin kalmasını istiyorum, ancak fiyat yönünden takım içi dengeleri bozacak gibi olursa, anlaşmayız" dedi. Nobre"nin, menajeri Juan Figer"in "fiyat artır" baskısı yüzünden imza atmadığı söylentisini de değerlendiren Demirören, "Bir futbolcu ne isterse, menajeri onu yapmak zorundadır" yorumunu yaptı.

Demirören, teknik direktör Mustafa Denizli"nin sözleşmesi konusunda da, "Biz uzun süreli anlaşmak istedik, kendisi "Bir sene" dedi. Geçtiğimiz günlerde tekrar görüşüp, sözleşmeyi uzatmak istedik. Fakat kendisi, şu anda lige konsantre olduğunu, bu konunun sezon sonu görüşülmesi gerektiğini söyledi. Biz de saygı duyduk. Onun bir ilki başarma isteği var; 3 büyük takımı da şampiyon yapan tek hoca olmak " diye konuştu.

Fenerbahçe taraftarına gıptayla bakıyorum

SPOR müdürlerine verdiği yemekte Beşiktaş taraftarlarına önemli bir de mesaj gönderen Demirören, şunları söyledi: "Fenerbahçe taraftarına gıptayla bakıyorum. Sürekli takımlarının lisanslı ürünlerini satın alıyorlar. Beşiktaş"ın en büyük sıkıntısı taraftarın kulübü için para harcamaması. Her taraftarımız yılda 10 dolarlık lisanslı ürün alsa, inanılmaz bir gelire kavuşuruz."

Hürriyet