Kanser nedeniyle hayatını kaybeden Erdal İnönü, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanıyor. Teşvikiye Camii'nde öğle namazına müteakiben İnönü'nün cenaze namazı kılındı. İnönü'nün cenazesi toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürülecek.

Amerikan Hastanesi morgundan alınan eski başbakan yardımcısı Erdal İnönü'nün cenazesi Teşvikiye Camii'ne getirildi. İnönü'nü tabutu "Seni unutmayacağız" yazılı dövizler eşliğinde musalla taşına konuldu. Eşi Sevinç İnönü, kız kardeşi Özlem Toker ve yeğeni Gülsün Bilgehan taziyeleri kabul ediyor.

Cenazeye katılan siyasetçiler ve vatandaşlar için caminin avlusunu doldurdu. Cenaze sol kesimden çok sayıda siyasetçiyi de de biraraya getirdi.

Cenazeye CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Nazım Ekren, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hikmet Çetin, Onur Kumbaracıbaşı, Fikri Sağlar, Azimet Köylüoğlu, İlhan Kesici, Mehmet Moğultay, Ahmet Türk, Mesut Yılmaz, Berhan Şimşek, Ercan Karakaş, Haluk Koç, Nurettin Sözen, Mehmet Sevigen, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunudğu çok sayıda isim katıldı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından İnönü için dua edildi. Dua sonrası namazı kıldıran imam kısa bir konuşma yaptı.