Belçika maçında tribünlerde taraftarların tuttukları takım formalarıyla yer alması nedeniyle Futbol Federasyonu, A Milli Futbol Takımı'nın 2010 Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'ta Cumartesi günü İstanbul'da Bosna-Hersek ile yapacağı karşılaşmada, 25 bin adet ay-yıldızlı tişört dağıtma kararı aldı. Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki Futbol Federasyonu'nun milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Levent Kızıl,Milli Takım'ın grupta Cumartesi İstanbul'da, 15 Ekim Çarşamba günü de deplasmanda Estonya iki önemli maç yapacağını belirterek, “Bu maçlarda her şeyden önce seyircilerimize çok ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.

SEYİRCİYE İHTİYACIMIZ VAR

İstanbul'da yapacakları Bosna-Hersek maçında tribünlerin “Tek yürek” olmasını istediklerini vurgulayan Kızıl, “Futbol Federasyonu olarak Bosna-Hersek maçına gelen taraftarlara 25 bin adet ay-yıldızlı tişört dağıtacağız. Bu önemli karşılaşmada tribünlerin tek yürek olmasını istiyoruz. Bosna-Hersek maçında seyircimize çok ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. Öte yandan, A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, ALS hastalığıyla mücadele etmekte olan 44 yaşındaki eski futbolcu Stefano Borgonovo için Fiorentina ve Milan arasında oynanacak dostluk maçı için Floransa'ya gitti. Tecrübeli teknik adam Floransa'da yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı.


Milli takımımız üç basamak geriledi

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği, ekim ayı dünya sıralamasını açıkladı. Türkiye, 3 basamak gerileyerek 13. sıraya düştü. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki başarısı nedeniyle, dünya klasmanında ilk sıraya yükselen, Türkiye'nin 19. Dünya Kupası elemelerindeki rakiplerinden İspanya, bin 643 puanla liderliğini sürdürürken, listenin 2.'si İtalya ile 3. sırada yer alan Almanya da yerini korudu.