Beşiktaş'ta uzun süredir görülmeyen saha olayları, dünkü Sivasspor maçında yeniden hortladı. Liderliğin verdiği strese, galibiyet golünün beklentisi de eklenince, tribünlerde istenmeyen olaylar yaşandı.
63. dakikada hakemin taç atışını beğenmeyen bir taraftar, ayakkabısını çıkarıp sahaya fırlattı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun da bu ayakkabıyı geri yolladı. Tribünlerde, bir süre ayakkabının sahibi arandı.
95. dakikada kapalı tribün önünde, Serdar Özkan ile Abdurrahman arasında bir tartışma yaşandı. Bu sırada siyah-beyazlı tribünlerden inen bir taraftar sahaya girmek istedi. Ancak güvenlik görevlileri taraftarın reklam panosunu geçmesine engel oldu. Maç bitiminde Sivasspor ve futbolcusu Mehmet Yıldız"a toplu halde küfür eden siyah-beyazlı taraftarlar, Futbol Federasyonu ve hakemleri de protesto etti. Bu tepkilerden Beşiktaş Yönetimi de nasibini aldı, küçük bir grup, Yıldırım Demirören'i istifaya davet etti.

Yanlış anlaşılma
Karşılaşmanın ardından, şeref tribününde bulunan Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Beşiktaş tribünlerinde bulunan arkadaşına eliyle işaret yapınca, siyah-beyazlılar bunu kendilerine bir hareket olarak algıladı ve tepki gösterdi. Bu sırada Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya da ortamı yumuşatmak istedi. Tribünler bunu da yanlış algıladı, Yerlikaya'nın kendilerine hakaret ettiğini zannederek tepkilerini ona yöneltti.
İnönü'de yaşanan saha olayları ve küfrün temsilci raporlarına da yansıdığı, bunun sonucunda Beşiktaş'ın pazartesi günü PFDK'ya sevk edileceği belirtildi. Olaylar nedeniyle saha kapama beklenmezken, Beşiktaş'ın ağır bir para cezasıyla karşı karşıya kaldığı belirtildi.
Milliyet