Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Büyük Taarruz ve Afyonkarahisar'ın kurtuluşunun 89. Yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere memleketi Afyonkarahisar'a geldi.
 
Gece saatlerinde başlayacak olan etkinlikler öncesinde memleketi Şuhut'ta hemşerilerine iftar yemeği verdi. Eroğlu'nun iftar yemeğine, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Milletvekilleri Sait Açba, Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Eroğlu, iftar sonrasında yaptığı konuşmada, Ramazan'ın insanları bir birine bağladığını, birlik ve beraberliğe neden olduğunu söyledi. Eroğlu, Diyarbakır'ın Ergani ilçesindekiterörsaldırısında şehit düşen Astsubay Ahmet Yumak'ın cenaze törenine katıldığını da hatırlatarak, şehidin yakınlarına bir kez daha başsağlığı diledi. Hükümetin bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik olarak karalılıkla mücadelesini sürdürdüğüne değinen Eroğlu, "Allah, bizi, ülkemizi bölmek isteyen terör örgütünü mahvı perişan etsin. Hükümetimiz bu konuda kararlı onları inlerine kadar kovalayacağız. Şehidimizin toprağı bol olsun" diye konuştu. Eroğlu, yarın idrak edilecek olan Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı olduğunu belirterek, hemşerilerinin gecesini ve yaklaşanRamazanBayramını kutladı. Eroğlu, "Başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennemden kurtuluş olan bu günleri Allah eksik etmesin" ifadelerine yer verdi.
 
Bakan Eroğlu, yemek sonrasında 4 gün önce vefat eden kardeşi Ahmet Eroğlu'nun cenaze törenine katılan hemşerilerine de teşekkür etti.