Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, İngiltere’nin Hampshire bölgesinde yaşayan 10 yaşındaki Robbie Street, babası ve üvey annesiyle birlikte yarı dönem tatilini geçirmek için gittiği Bodrum’da, yüksek riski olan tehlikeli sporlar kategorindeki dört tekerlekli motorsiklet kazasında başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralandı.
 
Görevlilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen bir ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Street’in, kaza sırasında yüz üstü düşmesi sonucu burnunun ve bir kolunun kırıldığı, kaburgalarında ve göz çukurlarında çatlama meydana geldiği tespit edildi. Kafasına aldığı darbe nedeniyle küçük bir beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Street, derhal yoğun bakıma alındı. Günlerce yoğun bakımda kalan ve bir çok ameliyat geçiren Robbie Street’in sağlık durumu her geçen gün iyiye gittiği belirtiliyor.
 
HAYAT SİGORTASI GEÇERSİZ 
 
Andy Street, korkunç kazada ağır yaralanan oğlunun sağlık durumunun ciddi olduğunu öğrendiğinde şoke olduğunu söyledi. Gözü yaşlı baba ve kız arkadaşı Sharon, yaşananlara bir anlam veremediklerini ifade etti.
 
Türk doktorlar, beyin kanaması geçiren ve vücudunun bir çok yerinde kırık bulunan küçük çocuğun hayatını kurtarmayı başardı. Fakat günlerce süren tedavi ve ameliyatların masrafları karşılanmadı.
 
Küçük çocuğun ailesi, 15 bin Sterlin yani yaklaşık 43 bin Türk Lirası tutarındaki faturanın özel hayat sigortası tarafından karşılanacağını söyledi. Ancak böyle bir kazanın özel sigorta kapsamında olmadığı ortaya çıktı.
 
PARAYI DENKLEŞTİRMEK İÇİN İNGİLTERE’YE GERİ DÖNDÜ
 
Bu sırada İngiltere’de bulunan anne Tina Street ise, küçük oğlunun kazada ağır yaralandığını duyar duymaz soluğu Bodrum’da aldı. Ancak yolculuk süresince oğlunun hayatından endişe eden genç kadını hastanede kötü bir sürpriz bekliyordu. Çünkü oğlunun tedavi masrafları özel sigorta tarafından karşılanmadığı için taburcu olamıyordu.
 
Bu durum karşısında bir kez daha yıkılan genç kadın, oğlunun tedavi masraflarını karşılamak için İngiltere’ye geri döndü. Akraba ve komşularının yardımıyla 15 bin Sterlin’i denkleştirmeye çalışan Tina, halen hastanede yatan oğluna kavuşacağı günü iple çekiyor.
 
DHA