Kat Mülkiyeti sorunuyla ilgili olarak Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun, Didim Emlakçılar Odasında bir grup İngiliz vatandaşıyla toplantı düzenledi. Yapılan toplantıda İngilizlere Kasım ayında başvurusu sona erecek olan Kat Mülkiyeti yasasıyla ilgili bilgiler verildi.
Toplantıda Çevirmen aracılığıyla İngiliz vatandaşlara; Kat Mülkiyeti işlemlerinin yapılması için tapu, ruhsat, İskân ruhsatı ve Devre mülk sigortasının hazırlanması gerektiği, bu nedenle Kat mülkiyeti işlemleri için oturdukları bina Kat özelliği taşıyorsa, binada daireler olan tüm ev sahiplerin belirtilen evrakları hazırlayarak hep birlikte ya da görevlendirilecek bir kişinin vasıtasıyla toplu şekilde kat mülkiyetine geçileceği anlatıldı. Ayrıca oturulan yer devre mülk ise ya da villa ise kişilerin yine aynı şekilde başvuru yapması gerektiği iletildi.
Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun, yaptığı açıklamada; “Bu kat mülkiyetiyle ilgili olarak tek yani bireysel yapılan başvurular geri çevriliyor. Yapılacak olan yerin kat mülkiyeti için tüm ev sahipleri işlem esnasında ya da görevlendirdiği bir kişi bu işlemi yapacak. Öncelikle de İlk olarak Kadastroya gidecek ardından Tapu Müdürlüğüne başvuracak” dedi.
Sorunun İngiliz vatandaşlara daha iyi anlatılması gerektiği kaydeden Coşkun, şunları söyledi: “Bu sorunla ilgili olarak bir hafta içerisinde Kat Mülkiyeti işleminin nasıl yapılacağına ilişkin İngilizlere yönelik olarak ve İngilizce olarak bir broşür hazırlayacağız. Bunu ücretsiz tüm İngiliz vatandaşlarına dağıtacağız. Bu konuda İngilizler nasıl bir yol izleyeceklerini öğrenecek”
İngiliz vatandaşı Sandra Cocking ise, “Ben başvuru yaptım ama yalnız benim evimin işlemini yapamayacağımız söylediler. Biz bir sitede oturuyoruz ve yıllardır görmediğimiz kişiler var, bu kişilere nasıl ulaşacağız ve bir arada işlem yaptıracağız” diye konuştu.