Yaşamlarını Kuşadası"nda sürdüren ve kendilerini artık bir Kuşadalı gibi gören İngiliz uyruklu vatandaşlar, bitme aşamasına gelen Özürlüler Köyü yararına gece düzenledi. Kuşadası'na yerleşen İngilizlerin Görele Turizm bünyesinde oluşturduğu Anglo Turkish Club"ün Kuşadası Özürlüler Köyü yararına düzenlediği “1940"lı Yıllar” isimli geceden elde edilen gelirim tümü Özürlüler Köyü"nün ihtiyaçları için kullanılacak.
Kuşadası Tur Otel'de Kuşadası Özürlüler Derneği yararına düzenlenen geceye Kuşadası Özürlüler Derneği yetkilileri ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda Kuşadası'nda yaşayan İngiliz katıldı. Özürlülere yardım toplamak amacıyla gerçekleştirilen ve 1940"lı yılların canlandırıldığı eğlence dolu gecede Kuşadası'nda yaşayan ve Anglo Turkish Club üyeleri çeşitli kostümler giyerek 1940 yıllara ait şarkılar söylediler ve en iyi giyinen bay ve bayanını seçtiler.
ÖZÜRLÜLER DERNEĞİ"NE 3000 TL YARDIM TOPLADILAR
Bir yandan da çekilişler ile yardım miktarının artması için çalıştı. Bu eğlenceli geceden elde edilen 3 bin YTL, inşaatı bitmek üzere olan Özürlüler Köyü'nün mutfağının düzenlemesinin yapımında kullanılmak üzere Anglo Turkish Club Komite Başkanı Roben Wilkinson tarafından Kuşadası Özürlüler Derneği yetkililerine teslim edildi.
Anglo Turkish Club'ü bünyesinde barındıran Görele Turizm'in sahibi Hüseyin Kahveci beklenenin üzerinde bir katılım sağlandığını ve elde edilen 3 bin YTL geliri bitme aşamasındaki Özürlüler Köyü'nün mutfağının tamamlanması için ihtiyaçlarda kullanmak üzere teslim ettiklerini belirtti. Anglo Turkish Club Komite Başkanı Rebon Wilkinson ile Club üyesi Clive Lewis, Kuşadası'nda yaşayan yabancılar olarak Özürlüler köyünün tamamlanması için ellerinden gelen yardımı sonuna kadar yapacaklarını söylediler. Kuşadası Özürlüler Derneği öğrencileri Burcu Kocabıyık, Zehra Bulan ve Yiğit Dönmez İngilizlere çok teşekkür ettiklerini belirterek “ Bizlere çok yardımcı oluyorlar bizler en kısa sürede köyümüzün tamamlanmasını istiyoruz.”dedi. Kuşadası Özürlüler Derneği Gönüllü öğretmeni İna Demiroğlu ise “ İngiliz dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekleşen bu yardımlarla hem bizler hemde öğrencilerimiz büyük mutlululuk duyuyor” dedi.