Didim ilçesi Kızılay Şubesi Başkanı Osman Zeki İsmailoğlu, "Türk vatandaşlarına yaptığımız prosedür incelemelerini İngilizlere de yapıyoruz ve uygun olanların kanını alıyoruz" dedi.
Didim'de yaşayan İngilizlerden kan bağışı kabul edilmediği iddialarının basında yer almasının ardından olayla ilgili konuşan Didim Yabancılar Derneği Başkanı Carole Virgina Fascione, "Benim yaptığım açıklamalarda eksik bilgiler olabilir ama İngilizlerin kan bağışının yapılmamasının ardında deli dana hastalığıyla ilgili ortaya atılan prosedürler var. Bu nedenle bilgilendirme eksikliği olmasından dolayı kan bağışında bulunamıyoruz. Madem ki kan bağışıyla ilgili bu tür prosedürler var, bununla ilgili
prosedürleri bize anlatsınlar, biz bilmiyoruz. Doğru bilgi verildiği takdirde yurt dışında nasıl kan alınıyorsa, burada da kan alınabilir. Biz burada Türk Kızılayı'nı suçlama gibi bir durum içerisinde değiliz. Şikayetçi olma gibi bir durum da söz konusu değil ama eksiklikler varsa bunu hep birlikte çözüme kavuşturmalıyız" dedi.
Didim Kızılay Şubesi Başkanı Osman Zeki İsmailoğlu ise, "İlçemizde yaşayan İngilizler 2 yıldan bu yana kan merkezimize gelerek bizlerden bilgi alıyor ve şubemize ziyaretler gerçekleştiriyor. Bizim normalde kan alma işlemini kan merkezlerimiz yapıyor. Bu nedenle Türk vatandaşlarına yaptığımız prosedür incelemelerini İngilizlere de yapıyoruz ve uygun olanların kanını alıyoruz. İlçemizde İngilizler kan bağışında bulundu fakat Dünya Sağlık Örgütü'nün İngiltere'de baş gösteren deli dana hastalığı dolayısıyla
tüm ülkelere gönderdiği bir yazı var; biz de bunu ön planda tutuyoruz. Ayrıca gazetelerde çıkan bu haberlerin de bizi son derece rahatsız ettiğini de söylemek istiyorum. Biz şartları uyduğu takdirde İngilizlerden kan alıyoruz" diye konuştu.