Didim Müftülüğüne Müslüman olmak üzere müracaat eden 3 İngiliz vatandaşın ihtida merasimleri İlçe Müftüsü Celil Karaca tarafından yapıldı.

İhtida merasiminde İslam dinini severek ve isteyerek kabul ettiğini söyleyen Amy Louıse Money Didim"de tanıştığı Türk dostlarından ve misafirperver Didimlilerden çok etkilendiğini sözlerine ekledi.Müftü ve şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Amy, Emine ismini aldı.

İNGİLİZ ANNE VE KIZI DA MÜSLÜMANLIĞI SEÇTİ

Didim"de 5 aydan beri bulunan ve Müslüman olduktan sonra burada yaşayacağını bildiren bir diğer İngiliz Elızabeth Mary Carter ve 9 yaşındaki kızı Hermıone Lucy Ann Carter da İslam dinini kendi istekleriyle seçerek Müslüman oldular. Yeşim ve Miray ismini alan anne kız tanıştıkları Müslüman ailelerden etkilendiklerini söylediler.
İslam dininin evrensel ve en son din olduğunu bildiren İlçe müftüsü Celil Karaca, ilçemizde yaşayan yabancılarla ilişkilerde hepimize büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, Tutum ve davranışlarımızla İslam"ı en iyi bir şekilde temsil etmeliyiz. Dürüst, erdemli, ahlaklı, yardım sever, aldatmayan, kul hakkına özen gösteren ve ibadetlerini yerine getiren bireylerin yabancıların İslam"ı tercih etmesinde etkili olacaklarını aksi davranışların ise İslam"a ve Müslüman"a bakışlarını olumsuz etkilememeliyiz” dedi.
Müftü Karaca, ihtida merasiminin ardından Müslüman olan 3 İngiliz"e, İngilizce Kur"an-ı Kerim meali ve İngilizce dini içerikli kitaplar hediye etti.