Didim Emakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun, İngiliz medyasının Didim ile ilgili yaptığı tanıtım ve emlak satışı haberlerinin ardından İngilizlerin Didim'e olan ilgisinin yeniden arttığını söyledi. Coşkun, "İngiliz medyası yaptıkları yayınlarda özellikle Didim'i tanıtımı ve krizden dolayı düşen konut fiyatlarıyla ilgili yaptıkları haberler olumlu şekilde ilçemize yansıdı ve şu an itibariyle ilgi her geçen gün artıyor" dedi.
Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun, "Krizden dolayı ilçemizdeki ev fiyatları yüzde 50 oranında ucuzladı. Krizin bu etkisi İngiltere'de medya aracılığıyla halka anlatılmış. Bu nedenle geçmişte yaşanan hareketlilik şu günlerde yeniden başladı. Şu an itibariyle Didim'e gelen İngilizler ev alıyorlar" dedi.
Didim'de ev fiyatlarıyla ilgili de bilgiler veren Coşkun, "Geçmiş yıllarda 110-120 bin sterlin'e satılan müstakil havuzlu villalar şu an 80-90 bin sterline satılıyor. 30-35 bin sterlin olan 2+1 evler ise 20-25 bin sterline satılıyor. Yatırım yapmak isteyenler bu krizi fırsat bilerek ev almaya başlıyor" dedi.
İngilizlerin dışında Ruslar'ın da Didim'de gelmeye başladığını dile getiren Coşkun, "İngilizler'in dışında İskoçyalılar, Hollandalılar da konut almak için hareket geçtiler. Ayrıca Rus pazarı da Didim'e gelmeye başladı. Bu hareketlilik emlakçıları ve müteahhitleri de sevindirdi. Bu anlamda yabancıların dışında da yatırım yapmak isteyen yerli yatırımcıları da Didim'e bekliyoruz" dedi.