Yeşilkent Blue Restoran"da düzenlenen yemeğe Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, dernek yönetim kurulu üyeleri Kadir Karakaya ve Tayyar Cengiz katıldı. Yemekli toplantı ile ilgili bilgi veren okulun Başmüdür yardımcısı Ümit Çağlar “Turizmle ilgili bir proje olduğundan derneğin bu proje dışında bulunması eksiklik olurdu. Öğrencilerin uygulama olanları turizm sahaları olduğu için turizmcilerinde projeye sıcak bakmaları önemli. Proje öncesinde Margaret ve Shazi yapacakları incelemelerde staj alanlarında öncelikli olarak hijyen, güvenlik ve hizmet anlamında kriterleri inceleyecekler. Bu anlamda olumlu not almak Didim"in dünya açılımında da prestij kazandıracak” dedi.
Lewisham College okul yetkilileri ile bir araya gelen Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ise “Dernek olarak daha önce belediye ve ADÜ ile yapılan ortak projelerimiz var. Bu bağlamda turizm lisesinin geliştirdiği projenim dışında kalmamız mümkün değildi. Temsilci tüzel kişi olarak bu ve benzeri projelerde yüzde 100 hemfikiriz. Lisemizin proje ortakları Didim"in fiziki durumunu ve projeye olan sahiplenmeyi görmek için geldiler. Biz Turizm Derneği olarak projeyi sahipleniyoruz. Bizim için önemli çünkü; her zaman şikayet ettiğimiz nitelikli eleman yetiştirme alternatiflerinden bir tanesi çocuklara sunulmuş olacak. Projeye destek vermeye ve yer almaya hazırız” dedi.
Proje koordinatörlerinden İngilizce Öğretmeni Ethem Solakoğlu, proje de "Kurumlaşma" açısından önemli olduğu için Turizm Derneği"ni proje içerisinde özellikle istediklerini belirtti.
Lewizham College Planlama ve Projeler Müdürü Shazi Mırza Dernek üyelerinin kendilerine ve projeye olan ilgilerinden büyük mutluluk duyduklarını belirtirken, Konaklama ve Eğlence Bölüm Başkanı Margaret Asemota ise “Çok mutlu oldum. proje sadece yemek yapmak ile sınırlı değil. Dernek üyelerinin ilgisi uygulama alanı demek. Bu çok büyük bir ortaklık” dedi.
Ethem Solakoğlu Lweisham College"nin İngiltere"nin en prestijli meslek okullarından ve okul müdürünün ABD Başkanı Barack Obama"ya yemek hazırlayan aşçıbaşı olduğunu belirterek “Avrupa"dan pek çok öneri geliyor. Fakat bizim öğrencilerimize katkı sunabilecek ve ortak çıkarlarımız olan bir okul ile çalışmayı tercih ettik. Okulun bize sağladığı en büyük ayrıcalık uygulama yapılacak alanları önceden sunmasıydı. Didim"de biz bu durumu ise Turizm Derneği"nin katkıları ile sağladık” dedi.
Lewisham College yetikilerine sunulacak olan alanların Didim Beach Resort, Holiday Resort, Garden Of Sun, Caprice Palace, Meandros Restoran ve Club Tarhan olacağı öğrenildi.