Dünyamızın giderek küçüldüğü Teknoloji ve iletişim ağlarının devleşip sıklaştığı günümüzde, İngilizcenin önemini hemen her alanda hissetmekteyiz. İş dünyasında, toplumlar arası kültürel ilişkilerde, ekonomik alışverişlerde, bilgisayarlarda, TV Programlarında, izlediğimiz filmlerde, hatta şarkılarda bile ortak dil İngilizce olmaya başladı. Bu nedenle son yıllarda öğrencisinden işadamına, gencinden yaşlısına İngilizce somut bir gereklilik olarak ortaya çıkmaya başlamıştır. Dünya Dili İngilizce'yi konuşuyor olmanın ne kadar önemli olduğunun bilincinde olmamız gerektiğini düşünen Amerikan Kültür Derneği Nazilli Temsilcisi ve Özel Gül-Bim Bilgisayar kurucusu Gül Erkan, “Ayrıca elinizde üniversite diploması olmasına rağmen, iş için başvurduğunuzda tüm kapıların 'İngilizce Bilen Eleman Arıyoruz' diye yüzünüze kapanmasını istemiyorsanız İngilizce'yi mutlaka öğrenmek zorundasınız” dedi.
Aslında İngilizce"nin Dünya"nın en çok konuşulan dili olmadığına değinen Gül Erkan; “Aslında İngilizce dünyanın en çok konuşulan dili bile değildir. Hatta ikincisi bile değildir. Çince ve İspanyolca"dan sonra en çok konuşulan üçüncü dildir. Sadece 400 milyon insan tarafından anadil olarak konuşulur. Bu dili bu kadar önemli kılan özellik, diğer dillerin aksine sadece bir coğrafi bölgeyle sınırlı kalmamasıdır. İngilizce, dünyanın her köşesine yayılmış bir dildir. Bu lisan anadil olarak yalnızca Amerika, İngiltere, İrlanda, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve İskoçya"da konuşulmasına rağmen 53"ü İngiliz milletler topluluğuna üye, toplam 73 ülkede ortak veya resmi dil olarak kullanılmaktadır. İngilizce"nin resmi dil olarak konuşulduğu ülkeler Singapur, Hindistan, Güney Afrika, İrlanda, Tanzanya, Filipinler, Kamerun, Hong-Kong, Jamaika, Kenya, Madagaskar, Papua Yeni Gine, Nijerya, Sri Lanka, Uganda, Zambiya, Gambiya, Malta, Somali, Bahama, Bermuda, Falkland Adaları, Fiji, Gana, Lesoto, Liberya gibi ülkeler bunlardan bazılarıdır. 73 ülkede İngilizce"yi konuşan insan sayısı 1 milyar civarındadır. Bu rakama ilaveten bu dilin şu anda 1 milyar kadar insan tarafından da ya öğrenildiğini ya da ikinci yabancı dil olarak kullanıldığını belirtmek gerekir. Buradan da dünyanın hangi bölgesine gidilirse gidilsin mutlaka bu dili konuşan birisiyle karşılaşacağımızı çıkarabiliriz. İşte İngilizce"yi bu kadar önemli yapan sebeplerden birisi budur. Fakat bu dilin önemi yalnızca bununla da sınırlı değildir. Bu dil aynı zamanda ticaretin, bilimin, havacılığın, denizciliğin, diplomasinin, uluslararası iletişimin, sinema sektörünün ve internetin dilidir. Bu alanların herhangi birinde İngilizce ya kullanılan tek dildir (havacılık ve denizcilik) ya da yüzde 90 oranında hâkim dildir. Bilinen insanlık tarihinde ilk defa bir dil kendisine bu kadar çok kullanıcı ve yaygın bir kullanım alanı bulabilmiştir” diye konuştu.
EĞİTİMİMİZ İÇİN, İŞ İÇİN İNGİLİZCE ÖĞRENİYORUZ
Ülkemizde son yıllarda şirketlerin yurtdışı ile çalıştığı için ve çağın dili olduğu için İngilizce öğrendiklerini ifade eden öğrenciler ise; “Ülkemizdeki şirketler son yıllarda daha çok yabancı müşteri ile iş yapıyor, yabancı şirketlerle birleşiyor, ortaklıklar kuruyor. Bu ticari ilişkilerin neredeyse tamamında İngilizce kullanılıyor. Bizde çağın dili olan bu gelişmelerden yola çıkarak İngilizce öğrenmek için kursa katıldık. Örneğin bir bankada çalışıyorsunuz ve bankanız yabancı bir kurumla ortaklığa gidiyor. Daha düne kadar herhangi bir yabancı ile iş alanında iletişiminiz yokken aniden onlarla İngilizce yazışmak, telefon görüşmeleri yapmak, toplantılara katılmak zorunda kalıyorsunuz. Yabancı Dil öğrenmek kadar önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bir işe girmek için başvurunuz da hemen bilgisayar biliyor musun ve kaç yabancı dile biliyorsunuz sorusu karşınıza çıkıyor. Bilgi çağında yaşadığımız gerçeğini unutmamamız gerekiyor” dediler.