AYDINPOST ÖZEL-Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Ali İhsan Yılmaz, Nazilli adliye binasındaki Türkçe kelime kullanılmaması durumunu eleştirdi.
Yaklaşık 2 yıl önce yapılan Nazilli adliye binasındaki durumu değerlendiren BBP"li Yılmaz, “Nazilli adliye binası yeni yapıldı. Yeni dediysem çokta yeni değil. Tahminen iki yıl kadar önce. Binayı Aydın Bayındırlık İl Müdürlüğünün tayin ettiği bir kontrolör temelinden çatısına kontrol etti. Bina bittiğinde aynı kurumun oluşturduğu bir komisyon binanın kontrolünü yaptı ve kesin kabulünü gerçekleştirdi. Kesin kabul sırasında Adalet Bakanlığı temsilcileri de hazır bulundu. Binanın kontrollüğünü üstlenin mühendisin raporları büyük ihtimalle Türkçe yazılıdır. Kesin kabul komisyonunun tutanağı ve raporu da büyük ihtimalle Türkçe"dir. Ancak ne hikmetse binanın tüm koridorlarına konulan ÇIKIŞ anlamına gelen EXIT yazıları hemen dikkati çekiyor. Exit yazılarının tüm koridorlarda ve çıkış yönündeki kapı üstlerinde bulunuyor olmasını, yetkililerin tamamının TÜRK, adliyede işi olanların %99,9 unun hatta daha fazlasının TÜRKÇE konuşan kişiler olması karşısında, tüm kamuoyuna soruyorum” dedi.
Yılmaz ayrıca, “EXIT yazısı acaba hangi amaçla bu binanın tüm koridor ve çıkış kapılarına asılmıştır? Nazilli de yaşayan insanlar birbirleri ile İngilizce mi konuşuyorlar? Nazilli Türkiye Cumhuriyeti toprağı değil mi? Nazilli Amerika ya da İngiltere"nin mandasına mı terk edildi? Nazilli Türkiye Cumhuriyetinin toprağı ise, manda rejimi uygulanmıyorsa, yaşayanlar birbirleri ile Türkçe konuşarak anlaşıyorlarsa; Nazilli de Türk diline saygısızlığa hayır diyecek bir Allahın kulu yok mu? Yapının tüm aşamalarında kontrollük yapan kişiler ile kesin kabul sırasında hazır bulunan komisyon üyeleri neden böyle bir saygısızlığa hayır demediler? Bu şekilde her yere EXIT yazısı asılmasını Başbakan mı emretti? Bayındırlık Bakanımı emretti? Adalet Bakanımı emretti? Yoksa bu bakanların dışında birileri mi dayattı? İlçenin kaymakamını, İlin Valisini ve ilimizin milletvekillerini bu konudan duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu uygulama Türkçe"nin dünya dilleri arasından çıkartılmasına hizmet edecektir. Sesimizi ve hassasiyetimizi duyacak, görecek ve hatayı düzelterek milletten özür diyecek makam aradığımın bilinmesi temennisi ile ilgi gösterecek kişi ve makamların dikkatine sunuyorum” diye konuştu.