Kezzaplı saldırı sonucu yüzü tanınmaz hala gelen Katie Piper, Türkiye'deki operasyondan sonra sağlığına kavuşup ekrana çıktı. Mesleki kariyerine modellik, muhabirlik ve televizyon spikerliğini sığdıran, şöhretin doruğundayken erkek arkadaşının kezzaplı saldırısına uğrayan Katie Piper'ı yüzüyle tekrar Türk Plastik Cerrah Prof. Dr. Onur Erol barıştırdı.
 
1 YILDA 30 AMELİYAT
 
Piper'ın hayatı, Daniel Lynch ile Facebook'ta tanışmasıyla kabusa dönüştü, şiddet ve tecavüzle tanıştı. Genç yıldızın hayatı, son olarak Lynch'ın yüzüne attığı kezzapla alt üst oldu ve bir yılda deri nakilleri de dahil 30'dan fazla operasyon geçirdi. İngiltere'deki doktoru Muhammed Jawad, Piper'a "son dokunuşları" ile tanınan Türk Plastik Cerrah Prof. Dr. Onur Erol'u tavsiye etti.
 
Türkiye'ye gelen Piper'ın yüzünde Prof. Dr. Erol'un yaptığı yağ dokusu enjeksiyonu sayesinde önemli ölçüde düzelme oldu. Piper, yeni yüzüyle ünlü televizyoncu Oprah Winfrey'ın programına konuk olarak yaşadığı kötü günleri anlattı.
 
SAYENİZDE AYNAYA BAKTIM
 
Piper, programda, Türk doktoru Prof. Dr. Erol'dan da övgüyle söz etti, yaşadığı zor günleri anlattığı "Beautiful" (Güzel) isimli kitabını imzalayarak Prof. Dr. Erol'a gönderdi. Ünlü cerraha, üzerinde kendisinin ve Prof. Erol'un fotoğrafının bulunduğu bir kart ve mektupla teşekkür eden Piper, mektubunda "Bana gösterdiğiniz yardımlarınız, desteğiniz ve kibarlığınız için teşekkürler. Çok büyük bir insansınız. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Kendime güven kazanmamı ve aynaya tekrar bakabilmemi sağladınız. Allah sizi ve ailenizi korusun" dedi.
 
Yağ nakli ile operasyon nasıl yapıldı?
 
Prof. Dr. Onur Erol, Katie Piper'a uyguladığı yağ dokusu enjeksiyonu yöntemi ile ilgili şu bilgileri verdi:
 
"Kendi dokumuz aşı şeklinde bir yerden başka bir yere nakledilebilir. Mesela kıkırdak burna ya da başka bir yere, deri parçası vücuttaki hasarlı bir bölgeye nakledilebilir. Aynı mantıkla nakledilen yağ dokusunun tutma olasılığı yüzde 95'tir. Alın bölgesindeki çöküntü, çene, boyun ve göz altındaki çukurlar ile yüzdeki çizgiler için kök hücre içeren yağ dokusu kullandık. Enjeksiyonu sonrası yara ve izlerdeki düzelme bu kök hücre sayesinde gerçekleşti. Uygulanan yöntemde, hastanın karın belgesinden aldığımız yağ dokusuna kendi kanından hazırlanan hormonu ilave ettik. Bu hormon da iyileşme ve düzelme etkisini artırdı." (bugün)