İlçede özellikle Valiler İlköğretim Okulu'nda okuyan 1200 öğrenciyle birlikte okulda eğitim öğretim gören 48 İngiliz öğrencide karnelerini öğretmenlerinin elinden aldı.
Valiler İlköğretim Okulu 5/D sınıfında okuyan Benjamin Andrew Cowles adlı İngiliz öğrenci karne sevincine derslerinde başarılarından dolayı aldığı teşekkür belgesini de ekledi. Karnesini ve teşekkür belgesini Sınıf Öğretmeni Aslıhan Özdemir'den alan Benjamin, sevincini Türk arkadaşlarıyla paylaştı.
Okulda okuyan bir başka İngiliz öğrenci Rooke Collum ise karnesini yine öğretmeninden alırken sevincini Türk öğrenci arkadaşlarıyla paylaştı.
Valiler İlköğretim Okulu 5/D sınıfında okuyan Benjamin Andrew Cowles, karne almaktan dolayı mutlu olduğunu söylerken "Zaman zaman Türkçeyi anlamakda sorun çeksem de derslerime çalışıyorum ve arkadaşlarımı da seviyorum" diye konuştu.
İngiliz öğrencilerin dersleriyle ilgili bilgi veren Valiler İlköğretim Okulu 5/D sınıfı öğretmeni Aslıhan Özdemir, şunları söyledi: "İngiliz öğrencilerimizin en büyük dezavantajı Türkçeyi bilmemesi oluyor fakat küçük yaştan itibaren okulumuzda eğitim öğretim gören öğrencilerimizin başarısı ortada. Benjamin de buna örnektir. Biz elimizden geldiğince bu öğrencilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz."
Valiler İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Çoban ise okullarında 1200 öğrencinin okuduğunu, bu öğrencilerden 205'inin takdir, 185'inin teşekkür belgesi aldığını söylerken "Ayrıca okulumuzda 48 İngiliz uyruklu öğrencimiz eğitim öğretim görüyor. Bu öğrencilerimizin başarılarında ailelerinin de katkısı önemli" dedi.