Didim"de düzenlenen 19 Mayıs Atatürk"ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katılan Didim Selçuk Özsoy Çok Programlı Lisesi 9. sınıf öğrencisi Gerorgia Ieanne Foord (15), kutlamalara katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.
Didim Selçuk Özsoy Çok Programlı Lisesi 9. sınıfında okuyan İngiliz uyruklu Gerorgia Ieanne Foord, Didim"deki 19 Mayıs kutlamalarında resmi kıyafetleriyle birlikte tören alanında yer aldı. Foord, Türk arkadaşlarıyla birlikte resmi geçit törenine de katıldı.
Yaklaşık olarak 3 yıldır Didim"de yaşadığını söyleyen İngiliz uyruklu Gerorgia Ieanne Foord, “İlk defa bu sene 19 Mayıs kutlamalarına katılıyorum. Geçtiğimiz Nisan da 23 Nisan etkinliklerini görmüştüm. Burada arkadaşlarımla beraber olmaktan dolayı mutluyum” dedi.
Foord; Atatürk"ü tanıdığını ve cumhuriyetin kurucusu olduğunu bildiğini ifade ederek, “Türkiye"de yaşamaktan dolayı çok mutluyum. Burada beslenmemiz çok daha sağlıklı, yiyecekler taze ve doğal. Ayrıca İngiltere"de suç oranını fazla oluşu ve yeterli müdahalelerin olmayışı burada yaşamayı tercih etmemizin sebeplerinden biridir. Didim"de çok fazla suç işlenmiyor, işlense de hemen müdahale ediliyor” diye konuştu.
Model olmak istediğini söyleyen Ford, Kasım ayında İstanbul"da düzenlenecek olan bir yarışmaya başvuracağını ve kazanırsa Türkiye yi uluslararası platformda temsil etmekten dolayı mutluluk duyacağını belirtti.