Türkiye"nin doğusu henüz Eylül ayının sonlarında olmamıza rağmen kar ile tanışırken, ülkenin batısı ve güneyi hala yazı yaşıyor. Didim"in dünyaca ünlü Altınkum Plajı halen denize giren yabancı turistlerle dolup taşarken; İngiliz, İrlanda, Hollanda ve Alman"ların gözdesi olan Didim'de 12 ayın tamamına yakınında güneşi görmek mümkün oluyor. Yaz tatili için her yıl Türkiye"ye gelerek Altınkum Plajı"nda güneş ve denizin keyfini çıkaran İngiliz magazin muhabiri Sarah Basseya"nın Didim aşkı görenleri hayrete düşürüyor.

Son 5 yıldır Türkiye'ye geldiğini ve tatilini Didim'de geçirdiğini söyleyen Sarah Basseya, “Cennetten farksız” dediği Didim'i öve öve bitiremiyor. “Yazın nemsiz havası, masmavi denizi ve inci gibi plajlarıyla Didim'e hayran kalmamak mümkün mü” diyen Bassaya, “Didim'e son 5 yıldır geliyorum. İngiltere de arkadaşlarıma ve çevreme Didim'i hep anlatıyorum. Yine bağlı bulunduğum dergi ve internet sitesinde Didim'in fotoğraflarını taşıyor ve hayran kaldığım yönlerini de okuyucularım için yazıyorum” diyor.
Bir hafta daha Didim'de tatil yapacağını açıklayan Basseya, “Tatil için İngiltere'den ayrıldığımda hava soğuk değildi. Fakat edindiğim bilgiye göre şuan hava soğumuş. Bu nedenle Didim'den ayrılırken bir kat daha fazla üzüntü yaşayacağım” diyerek, Didim"e olan hayranlığını ifade ediyor.