Kalkan'a, 2 yıl önce tatile gelen Sharon Askew (37), beldede garsonluk yapan Hasan Kızılkaya (28) ile tanıştı. Tanışmanın ardından sık sık Türkiye'ye gelen Sharan Askhew ile Kızılkaya, evlilik kararı aldı.
 
Kızılkaya ile tanıştıktan sonra İslam dinini de araştıran Sharan Askew, Kaş İlçe Müftülüğü'ne başvurarak Müslüman olmak istediğini belirtti. Askew, İlçe Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu.
 
İlçe Müftüsü Yasir Ataş, 'Şermin' adını alan kadına, ihtida belgesini verdi. Müftülükte Kelime-i Şehadet getiren Askew'e, İngilizce mealli Kur'an-ı Kerim hediye edildi.
 
Müslümanların yaşantısından çok etkilendiği için İslamiyet'i seçtiğini belirten Askew, ''Hasan ile 2 yıl önce Kalkan'da tanıştık ve evlenme kararı aldık. Yaklaşık bir yıldır internetten İslam dinini araştırdım ve Müslüman olmak istedim. Hasan'dan bu konuda hiç baskı görmedim. İslam dininin güzelliklerini gördüm ve çok etkilendim. Bu yüzden kendi isteğimle İslam dinini tercih ettim. Müslüman olduğum için çok mutlu oldum. İslam'da çok güzel şeyler buldum, içim huzurla doldu'' diye konuştu.
 
Hasan Kızılkaya ise 2 yıl önce çalıştığı restorana müşteri olarak gelen Sharon Askew ile kısa sürede arkadaş olduklarını ve evlenme kararı aldıklarını ifade ederek, ''2 yıl süren bir arkadaşlık sonrası önümüzdeki Nisan ayında evlenmeye karar verdik'' dedi.
 
Askew'e Müslüman olması için herhangi bir baskıda bulunmadığını kaydeden Kızılkaya, ''Kendisine teklifte bulunmadığım halde uzun araştırmaları sonucu İslam dinini kabul edip, hidayete erdi'' diye konuştu.
 
İlçe Müftüsü Yasir Ataş ise Kur'an-ı Kerim'in insanların hayatına güzellikler kattığını belirterek, şöyle konuştu:
 
''Bu güzellikleri hayatınızda tattığınız zaman her insanın İslam'ı seveceğini de göreceksiniz. Bu kardeşimiz de kendi rızası ve isteğiyle müracaatta bulunarak Müslüman olmak istedi. Biz de isteği üzerine yardımcı olduk. İhtida töreni düzenledik.''