Liman duvarlarından denize atlayan gençlerden bugüne kadar 19’u hayatını kaybetti. İngiltere’de son günlerde moda olan “ölüm atlayışı” oyunu bugüne kadar 19 gencin canına mal oldu.

Plymouth kentindeki “Dead Man” koyu “ölüm atlayışı”nı gerçekleştirmek isteyen gençlerin uğrak yeri haline gelirken son olarak 20 metre yükseklikten atlayan bir genç çevredekilerin şaşkın bakışları arasında sudan zarar görmeden çıkmayı başardı.

Sahil güvenlik yetkililerinin açıklamalarına göre 7 yıl içinde 19 kişinin hayatını kaybettiği “Dead Man” koyunda bu sene 3 ölüm ve 3 yaralanma meydana geldi. Ntvmsnbc'nin haberien göre oldukça ciddi bir yükseklikten atlayan gençlerin olabildiğince düz bir şekilde suya dalış yapmaları gerekiyor.

Yetkililer en küçük bir hatanın bile atlayanların hayatlarını kaybetmelerine ya da sakatlanmalara neden olacağı için atlayış pozisyonlarının çok önemli olduğunun altını çiziyor.

Sahil güvenlik yetkililerine göre kurak havalarda azalan su seviyesi nedeniyle atlayışlar daha tehlikeli hal alabiliyor.

Su altındaki görülmeyen tehlikeli kayalar maceraperest gençlerin yaralanmalarına ye da bilinç kaybı yaşamalarına neden oluyor.