Olay Pazar gecesi İspanya'nın Kanarya Adaları'ndaki Vaca Loca adlı restarona giden askerlerin bir şişe şarap çalmaya çalışmaları yüzünden yaşandı. Askerler önce şarap çalmalarına engel olmaya çalışan garsona saldırdı.

Diğer garsonların ve restoran sahibinin de müdahale etmek zorunda kaldığı olay esnasında müşteriler ve çocukları zarar görmemek için masaların altına gizlendi. Buna rağmen İngiliz askerler önlerine çıkan herkese saldırdı.

Dayak yiyen garsonların yardımına koşan bir müşteri, askerlerden yediği dayak yüzünden ameliyat olmak zorunda kalacak.

İNSANLARI DÖVMEKTEN ZEVK ALDILAR

Sekiz askerden beş tanesi, Kanarya Adaları"nda yer alan Lanzarote Adası"ndaki mahkemeye çıkarılırken, diğer üçünün kaçtığından şüpheleniliyor. Mahkemede ifade veren bir kadın müşteri, bir an öleceğini sandığını söylerken olay anını şöyle anlattı:

“Şişeler havada uçuşuyordu. Restorandaki tüm camlar aşağı inmişti. Askerlerden üçü eşimi kol ve bacaklarından tutarken, diğeri arkadan belini kırmaya çalışıyordu. İnsanları sadece dövmekle yetinmediler. Yerde yatanlara tekme atmaktan adeta zevk alıyorlardı.”

GORDON BROWN"A ŞİKÂYET

Maruz kaldıkları olaydan dolayı şok geçiren müşteriler, İngiltere Başbakanı Gordon Brown"a, internet üzerinden dayak yiyen müşterilerin resimlerini de içeren bir mektup gönderdi.

Müşteriler, Brown"a çok koordine hareket eden askerlerin restoranı darmadağın ettiğini belirtti ve askerlerin sivillere zarar vermek için değil, onları korumak için eğitilmelerini istedi.

Mektubu “Vaca Loca Kurbanları” olarak imzalayan müşteriler, yaşanan olaydan dolayı İngiliz askerleri ve yetkilileri kınadı. İngiliz Savunma Bakanlığı olay hakkında bir yorum yapmayı reddetti.- hürriyet