Anne ile kızı huzursuzdu. Genç kızın ayrıldığı erkek arkadaşı Gazi Baltacı evlerine, işyerlerine gelip olay çıkarıyor, ölümle tehdit ediyordu Savcılığa başvurup “Öldürüleceğiz” dediler. Ama bu adım bile kurtaramadı onları. Baltacı, anne Nejla Yıldız"ı sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü.

Ankara 16. İcra Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Nejla Yıldız (40), sabah işe gitmek için Akdere"de otobüs durağında beklerken, kızı Duygu Yıldız"ın (19) eski erkek arkadaşı olduğu öğrenilen Gazi Baltacı (22) tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Talihsiz kadının oğlu Halil Yıldız da (17) bacağından yaralandı. Duygu Yıldız ise evden geç çıkarak ölmekten kurtuldu. Anne ve kızının “öldürüleceğiz” diye şikâyetçi oldukları, katil zanlısının ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Cinayetten sonra koruma

Korkunç olay, dün Akdere"de meydana geldi. Ankara Adliyesi"nde çalışan Nejla Yıldız, dün sabah adliyeye gitmek üzere, oğlu Halil Yıldız ile birlikte evinden ayrıldı. Durakta otobüs bekleyen Yıldız ve oğlu, kızının eski erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Gazi Baltacı tarafından bıçaklandı. Yıldız olay yerinde ölürken, oğlu da bacağından yaralandı. Baltacı"nın önce 6.35 mm"lik bir tabancayı belinden çıkardığı, ancak ateş almaması üzerine cinayeti bıçakla işlediği belirtildi. Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesi kaleminde çalışan Duygu Yıldız"ın ise evden geç çıkması nedeniyle kurtulduğu öğrenildi. Genç kız cinayetin ardından korumaya alındı. Baltacı ise intihara kalkışınca getirildiği Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi"nde gözaltına alındı. Baltacı"nın Keçiören"deki bir evde saklandığı, kendini öldürmeye çalışınca hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

İfadesi alındı serbest bırakıldı

Cinayetten önce anne ve kızın Baltacı hakkında savcılığa “ölüm tehdidi” nedeniyle başvurdukları ortaya çıktı. Katil zanlısının 17 Eylül"de adliyeye gelerek olay çıkardığı, genç kızı ve annesini evlerinde de rahatsız ettiği bildirildi. Duygu Yıldız"ın, savcılığında verdiği ifadesinde, şunları söylediği öğrenildi: “2010 başlarında kendisinden ayrılmak istediğimi söyledim. Kendisinden ayrıldığım takdirde beni öldüreceğini ve bunu da tüm Türkiye"nin duyacağını söyledi. 17 Eylül"de adliyede bana tokat attı”. Anne Nejla Yıldız da ifadesinde, “Sürekli bizi huzursuz ediyordu. Bir defasında da babamın evine geldi. Hepimize beni ve oğlumu öldüreceğini söyleyerek yine açıkça tehdit etti” dediği öğrenildi. Anne ve genç kızın “ölümle tehdit” edilmesinin ardından savcılığın talimatı üzerine, oturduğu semt karakolunda ifadesi alınan katil zanlısının sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

TÜRKER KARAPINAR/Milliyet