22 Haziran"da meydana gelen olayda, eşi Mehmet Bulut"un ağabeyi Ayhan Bulut tarafından tabancayla gözünden vurulan Gamze Bulut, otomobilin bagajına konularak götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi. 2 çocuk annesi Bulut'u, “Kardeşimi aldatıyordu, o yüzden öldürdüm” diyerek öldürdüğü iddia edilen Ayhan Bulut çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, Bulut"un babası Hasan Ekinci ise olayla ilgisi olduğu gerekçesiyle damadı Mehmet Bulut hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı"na suç duyurusunda bulundu.

Ayhan Bulut'u damadının azmettirdiğini öne süren Ekinci, “Kızım çok güzeldi, modern giyinirdi, çevresinde dikkat çekerdi. Onu kıskandılar, çekemediler. Çevremizdeki herkes ne kadar namuslu bir kız olduğunu bilir. Hastanede damadım bana "Ağabeyim Ayhan beni aradı ve Gamze"nin yanında olduğunu söyledi. Ben de kafasına sıkmasını söyledim" dedi. "Sen ne diyorsun?" dediğim sırada yakınları yanımdan alıp götürdü. Kızımın infaz emrini damadım verdi. Cinayeti azmettiren kocası, öldüren kayınbiraderidir” diye konuştu.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı tarafından şüpheli Ayhan Bulut ile Mehmet Bulut aleyhine açılan davada iki kardeş hakkında "ağırlaştırılmış ömürboyu hapis" cezası istendi. İddianamede, Gamze Bulut"un giyim tarzının Bulut Ailesi"nce beğenilmediği, bu nedenle Mehmet Bulut ile sık sık tartıştıkları da belirtildi. Mehmet Bulut"un eşi Gamze"den sürekli boşanmak istediği de açıklanan iddianamede, “Maktulün, Mehmet"in ailesinin tasvip etmediği şekilde giyindiği, özellikle bu nedenle gerek eşi Mehmet, gerekse eşinin ağabeyi Ayhan ile sık sık tartıştıkları, Mehmet"in Gamze"den boşanmak istemesine rağmen Gamze"nin boşanmaya yanaşmadığı, olaydan bir süre önce tanık Hüseyin Ekinci"nin kulak misafiri olduğu bir konuşmada, şüpheli Mehmet"in ağabeyi Ayhan"a hitaben, "Eğer bu böyle olacaksa, kafasına sık bitsin" diyerek, Gamze"yi öldürmesi için Ayhan"ı azmettirdiği iddia olunur” denildi.

Bulut kardeşler, önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi"nde yargılanacak.