Çine"ye bağlı Karakolar köyünde 50 yıldır çiftçilik yapan İbrahim Aslan"ın Hatice isimli keçisi doğum yaparken öldü. Aylardır keçisinin doğum yapmasını bekleyen çiftçi keçisinin ölümüyle büyük bir üzüntü yaşarken; keçi Hatice"den geriye bir erkek ve bir de dişi oğlak kaldı. Aslan; annesi gibi beyaz tüylü olan dişi oğlağa annesinin ismi olan Hatice"yi verirken; erkek oğlağa da "Çakır" ismini koydu.
Dünyaya gözlerini açar açmaz öksüz kalan oğlaklarını doyurmanın çarelerini arayana yaşlı çiftçinin imdadına, ineği Nergiz yetişti. İneğinden sağdığı sütü oğlaklarına içiren Aslan, oğlakların annelerinin sütü yerine bir ineğin sütünü kabul etmesi nedeniyle rahat bir nefes aldı. Daha sonraki günlerde de günde birkaç kez ineğinden sağdığı sütü oğlaklarına içiren çiftçi, bu şekilde oğlaklarını büyüteceğini düşünürken; benzerine çok az rastlanır bir gelişme yaşandı.

ÖKSÜZ OĞLAKLAR İNEĞİ EMMEYE BAŞLADI
Akşam sütlerini içirdikten sonra oğlaklarını ineği ile aynı ahıra koyan İbrahim Aslan, sabah oğlaklarını beslemek için ahıra geldiğinde karşılaştığı manzara karşısında hayrete düştü. Gördüklerine inanamayan yaşlı çiftçi, öksüz oğlakların sanki anneleri tarafından emzirilir gibi ineğini tarafından emzirildiklerini gördü.
Başka bir hayvanın yavrusundan ziyade normalde kendi yavrusundan başka bir ineğe ait buzağıyı bile emzirmeyen Nergiz"in, hiçbir şey yok gibi öksüz iki oğlağa sahip çıkıp, annelik etmesi yaşlı çiftçi gibi ailesi ve çevre sakinlerine de büyük bir şok yaşattı. Yaşlı çiftçi bir taraftan oğlaklarını biberonla emzirmenin verdiği zahmetten kurtulmanın sevincini yaşarken; diğer taraftan da yaşadığı bu olay karşısında şaşkınlığını gizlemedi.
Yaşadıkları ilginç olayı anlatan İbrahim Aslan"ın oğlu Fatih Aslan, “Keçimiz ölünde oğlakları nasıl büyüteceğimizi kara kara düşünmeye başlamıştık. Birkaç gün oğlakları biberonla besledik. Babam biz sabah oğlakların kendiliğinden ineğimizi emdiğini görmüş. Bu olaya hem sevindik hem de daha önce hiç rastlamadığımız böyle bir durum karşısında hayrete düştük” dedi.
Şuan da 1"er aylık olan Hatice ve Çakır, acıktıkları anda gidip süt anneleri Nergiz"den süt emerek büyümeye devam ederken; öksüz kalan iki oğlağa bir ineğin sahip çıkması büyük bir insanlık dersi olarak nitelendirildi.iha