İncirliova Belediyesi ve Aydın İl Afet ve Acil Dürüm Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen tatbikata, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cüneyt Karademir, İl Afet ve Acil Durum Ekip Amiri Murat Kent, Okul Müdürü Şerafettin Özer, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Tatbikatta, deprem senaryosu gereği bazı öğrenciler okulu tahliye ederken, mahsur kalan öğrenciler itfaiye ve arama kurtarama ekipleri tarafından kurtarıldı. Siren sesiyle öğrenciler sınıfları kısa sürede boşalttı. Öğretmenlerin yaptığı yoklamada 6 öğrencinin eksik olduğu belirlendi. Bunun üzerine okula itfaiye, kurtarma ekipleri ve ambulans çağrılırken, binada mahsur kalan öğrencilerin yerleri belirlendi. 3.kattaki iki öğrenci, yüksek merdivenli itfaiye aracı yardımıyla bulundukları yerden alındı. Diğer yandan okulun 2. katında iki öğrenci de arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarma ipiyle güvenli bölgeye indirildi. Okul binasındaki diğer yaralıların da sağlık ekipleri tarafından çıkarılmasının ardından kurtarma, tahliye ve yangın tatbikatı başarıyla tamamlandı.
İncirliova Belediye Başkanı Orbay, yaptığı açıklamada, Aydın ve bölgesinin birinci derecede deprem bölgesi olduğunu belirterek, bu nedenle çocukların bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.
Orbay, şunları kaydetti:
''Uygulamalı olarak düzenlenen bu tatbikatlarla çocuklarımızı bilgilendirerek bunu unutmamalarını sağlamak istiyoruz. Biz belediye olarak bu tatbikatları fotoğraflayarak panolarda büyük yazılarla belirgin halde herkesin görmesini sağlayarak deprem ve yangın durumlarda her zaman hazır olmamız gerektiğine dikkat çekmeye çalışıyoruz.''
İncirliova'daki tüm okullarda deprem ve yangın tatbikatların belli periyotlarda devam edeceği belirtildi.