Park İncirliova’da, İncirliova Kent Belleği Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen kahvaltı organizasyonu ile kentin kültürel ve tarihi mirası, doğal alanlar, turizm olanakları, çevre planlaması, tarım ve hayvancılık konularındaki çalışmalar için fikirlerin geliştirilmesi amaçlandı.

Buluşmaya tarih, arkeoloji, bilgi ve belge yönetimi, mimarlık, çevre mühendisliği, veterinerlik ve ziraat mühendisliği alanlarından akademisyenler, uygulayıcılar ve farklı kurumlardan uzmanlar katılarak ilgi alanları doğrultusunda kentle ilgili proje fikirlerini ve önerilerini paylaştılar.

Gerçekleştirilen toplantıya katılan akademisyen ve uzmanların değerlendirme ve önerilerinin kentin sağlıklı bir biçimde gelişmesine yönelik projeler ve stratejiler için çok değerli katkılar yapacağını, İncirliova’nın tüm alanlarda gelişmesini ve bir cazibe merkezi olması için aktif biçimde çalıştıklarını belirten İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, yaptığı açıklamada “Toplumda bir gelişme, aydınlanma olacaksa, memlekette ilerleme için bir reçete yazılacaksa bu üniversiteler tarafından gerçekleştirilecektir. Ben Thales’in hemşehrisi olarak bu memlekette ilmin çok daha ciddi bir şekilde ön plana çıkması gerektiğine inanıyorum. Bu amaçla yapacağımız işlerin planlama ve uygulama aşamalarında üniversitelerin ilgili disiplinleri ile işbirliğini önemsiyorum" dedi.

Etkinlik sonunda alt çalışma grupları oluşturulup, proje ve faaliyet fikirleri hakkında çalışmaların sürdürülmesi kararlaştırıldı.

22641872_10155877345502320_1103518266_o.jpg