Değerli okuyucularım geçen hafta andımız konusunda Sayın Devlet Bahçeli’ye sitem etmiştim. ANDIMIZ üstüne oynanan oyunlar doğru değildir diyerek çok güzel çıkış yaptı.

Sayın Tayyip Erdoğan da ANDIMIZ konusunda Sayın Devlet Bahçeli’nin söylediği sözlere karşı İstiklal Marşımız esastır dedi.

 

SAYIN DEVLET BAHÇELİ eninde sonunda CUMHURBAŞKANI SN. TAYYİP ERDOĞAN’ı ikna edecektir.

Türkiye, asla ümmet toplumu olmayacaktır. Türkiye Cumhuriyet ile idare edilen 100 yıldır demokrasi ile idare edilen ülkedir.

 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ NEDEN İPTAL EDİLİYOR?

“Kadına Yönelik Şiddet ve Ev içi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi" yani bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi, gece yarısı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile kaldırıldı.

Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi için devlete sorumluluk yüklemektedir.

Psikolojik şiddet, ısrarlı takip, fiziksel şiddet, zorla evlendirme, cinsel ve ekonomik şiddet de dâhil olmak üzere kadınları her türlü şiddetten koruyan en kapsamlı sözleşmedir.

Bu karar, kadına şiddeti artıracaktır Sayın Cumhurbaşkanımızın Kızı Sümeyye Hanım da kadın hakları savunucusudur, Emine Hanımın da bu konuda bir şeyler söylemesi gerekir.

***

İNCİRLİOVA BELEDİYE BAŞKANI A’dan Z’ye PROJELERİNİ ANLATTI

İncirliova Belediye Başkanı Sayın Aytekin Kaya ile konuştuk.

Aydın ilinin en güzel ilçelerinden olan İncirliova, Antalya’dan sonra sebzenin başkentidir. ACARLAR bu gün İncirliova’nın mahallesi durumundadır.

Acarlar’a hayranlık duyduğumu belirteyim. İnanılmaz çalışkan bir halkı var.  Tarlalarının bahçelerinin bir karışı hiç boş kalmaz ürettiklerini Aydın ili pazarlarına dağıtırlar onlar olmazsa sebze yönünden Aydın aç kalır.

İNCİRLİOVADAKİ BANKA ŞUBELERİ ACARLAR HALKININ PAZARDAN DÖNDÜĞÜ GECE 21.00’E KADAR AÇIK kalır. Onların hasılatlarını topladıktan sonra banka şubeleri kapanır.

Değerli okuyucularım Sayın Aytekin Kaya, tam bir halk adamıdır. Aydın son yerel seçimlerinde MHP’li Belediye Başkanı Gürşat Kale’den koltuğu alan isimdir.

İncirliova’da İYİ Parti adayının adaylıktan çekilmesi sonrası Sayın Özlem Çerçioğlu’nun tavsiyesi ile 28 gün gibi kısa zamanda İncirliova Belediye Başkanlığı seçimini kazanan isim olmuştur.

Sayın Başkan, bana öz geçmişinizden söz eder misin?

Benim soyum YÖRUK dedelerinim Teke Yörük boyudur, Koçarlı Tekeli köyündeniz.

Dedelerim yıllarca önce Koçarlı'ya gelmişler ve Koçarlı Tekeli köyünün kurulmasına öncülük etmişlerdir.

İncirliova'da 1967 yılında doğdum, babam Koçarlı Tekeli köyündendir.

Sarrafiye, emlak danışmanlığı ve deve güreşlerinde deve pehlivanı yetiştiriciliği işleri yapmaktayım.

1983 yılında İncirliova'nın önemli isimleri Ali Sarıyörük ve Yahya Ümit Orbay ile birlikte Halkçı Parti'nin İncirliova örgütlenmesinde yer aldım.

 

İncirliovaspor’da başkanlık, daha sonra belediye meclis üyeliği ve encümen üyeliği,

Cumhuriyet Halk Partisi İncirliova İlçe Başkanlığı ve Genel Merkez Delegeliği, 2016-2019 yılları arasında Türkiye Deve Güreşleri Federasyonu Başkanlığı yaptım.

Evli ve üç çocuk babasıyım.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerinde 28 günde İncirliova Belediye Başkanlığına seçildim.

Aytekin Bey, Belediye Başkanı olarak 2 yıldır İncirliova’ya neler yaptın, neler oldu İncirliova’da?

Başkan seçildiğimde memurum işçim maaşlarını alamıyordu. Memurumuz 3 aydır maaş alamıyordu. Şimdi 2 senedir memurum işçim günü gününe maaşını alıyor, yaptığım tasarruflar ile borçlarımı ödüyorum. Biliyorsunuz koltuğum, makam arabam haciz edildi. Geldiğimizde tasarrufa çok önem verdik tüm makam kiralık arabalarını kaldırdım. Benim başkan yardımcılarım bile kendi arabalarını kullanıyor. Geldiğimde 15 makam arabası vardı hepsini iptal ettim, bize esnaf mazot vermiyordu. Devlete olan borçlar ödenmemiş yapılandırmaya gitmişler onu da ödememişler. Gürşat Kale 90 işçiyi geldiği gün kapıya koymuş tazminatlarını ödememiş bunların mahkemesi kaybedilmiş koltuğu oturduğum gün icra geldi. Bu 96 kişi bana oy veren insanlardı.

Gürşat Kale ile bizim evlerimiz yan yanadır, ben onu çok iyi tanırım. İncirliova’da onun döneminde çok büyük yolsuzluklar olduğu ifade ediliyor.

Mesela 7 milyonluk ödeme karşılığında elimizde bir kitap var. Biz bu konu ile ilgili Gürşat Kale’yi mahkemeye verdik. Dosya, İçişleri Bakanlığında. Kendisi İncirliova’ya bir tane çivi çakmadı. Benzinliği 7 milyon 200 bin liraya sattı şimdi o istasyonu almaya kalktığınızda 40 milyon ödemeniz gerekir. Bir başka benzin istasyonu önce 6.4 milyona satılıyor ama ihale iptal ediliyor. Bu adama ihaleye giremezsin deniliyor. Başka adama 5.2 milyona 1,2 milyon aşağıya benzin istasyonunu satıyorlar. Bizim olmayan parka bir havuz yapılıyor 2,2 milyona bir havuz ve bina yapılmış ama yapan firma havuz bitmemiş. Biz 1,6 milyon ödedik müteahhit icraya verecekmiş. Bunların birçoğu mahkemeye intikal etmiştir, sonucunu bekliyoruz. Benimkiler iddiadır.

Başkan, iki senedir ne yapıyorsun?

Hiç girmedikleri köylere giriyorum, yeni muhtarlık binaları yaptım, köylerin yollarını yapıyorum. Sayın Özlem Çerçioğlu’nun yardımları benim için çok önemli. Acarlar’da yolları yaptım. Acarlar’da her evde artezyen var ama evlerde yıkanan sebzelerin çamuru kanalizasyona veriliyor. Çöpleri ile birlikte kanalizasyon tıkanıyor. Yağmur suyu kanalları yapılmamış dolayısıyla kanalizasyon tıkanıyor.

Büyükşehir’e sebze yıkama alanı yapalım diye ASKİ’ye yazı yazdık. Çay kenarında sebze yıkama yeri yapalım diye söyledim inşallah yapacağız. Sayın Özlem Çerçioğlu bunu yapacaktır. Kendisine rica edeceğim. Acarlar’ın arıtması yok, bunun hal edilmesi gerekir. Ben ASKİ’nin konularını da üstüme aldım onları rahatsız etmiyorum ASKİ’nin kanalizasyonu patlıyor ben yapıyorum.  Ben burada ASKİ’nin sorumlu müdürü gibi çalışıyorum.

Çünkü ASKİ arandığında muhatap bulunamadığı için iş başa düşüyor. Ben Acarlar’ın ana yollarını yaptım. Acarlar’a hiçbir hizmet bizden evvel gitmemiş.

Başkan, Acarlar ve diğer yer yerlerde hisseli tapular var, bu konuyla ilgili ne yapıyorsun?

Bölgemde tapu sorunların çözülmesi için 378 taşınmaz hazine ve hisseli tapu sorunu çözülmesini hedefliyorum. 18. Madde dosyaları hazır, tapular hak sahiplerine 1 yıla kadar teslim edeceğim. Konu yıllardan beri askıda kalmış kimse meşgul olmamış bu konuyla ilgi problemi Başkanlığım döneminde çözeceğim. Burada belediyenin icraları var bunları kaldırıyorum.

Aylık gelirin ne kadar Başkan?

İller bankası 1.2 milyon kesintiler ile elimize 700 bin kalıyor biz de 600 bin civarında gelir yapıyoruz. Benim icra borçlarım yakında bitiriyor. Gelirimizi düzenledik çok şükür. Yolun üstünde yöresel ürünleri satacağımız dükkân yaptık, 19 adet. Deve sucuğunun patentini aldım. Ciddi gelirim olacak arkasına oto galerisi yapacağım 30 dükkân olacak.

Başkan, modern hal yapılacaktı ne oldu?

Ahmet ağabey, geçmişte hal yapılması konusunda sizin uğraştığınızı biliyorum. O zaman Milli Eğitim burası bize tahsisli diye hal yapılmadı. Şimdi aşağıdaki projede ben yeri buldum gerekli görüşmeleri de yaptım. Hazine arazisi Milli Eğitimle takas edilerek hali Sayın Özlem Çerçioğlu ile birlikte yapacağız.

80 dönümde yapılacak modern hal tüm Aydın’a hitap edecek. Bu hal yapıldığında gerçekten sizin dediğiniz gibi İncirliova sebzede Türkiye’nin başkenti olacak.

***

Değerli okuyucularım, Aydın Valiliği bu yerde hal yapılması düşüncesine sıcak bakıyor. Öyle ki Sayın Özlem Çerçioğlu hal yapmaya karar verirse valilik araziyi vermeye hazır, ancak belediye gelirleri bu hali yapmaya elverir mi onu bilmem.

***

Acarlardan günde 50 kamyon TIR sebze gidiyor bu hal yapılsın 150 kamyona çıkar. Paketleme ve soğuk hava depoları mutlaka yapılmalı. Modern depoculuk yapılmalı ben bunun için savaşıyorum. Bu hal yapılırsa muazzam bir gelir sağlanır. Bu hal yapılır ise yapanlar cennetlik olur. Şu an Acarlar dâhil 500 dönümde seracılık oldu domates, salatalık, çilek her şey yapılıyor seralarda.

Otopark sorunu için apartman altlarına niye otopark yaptırmamışlar bugüne kadar?

Müteahhitlerden paraları almışlar onun için binaların altında otopark yapmamışlar ama yapılması lazım.

Ben bu konuyu başlatacağım. Jeotermal ile ilgili olarak Gürşat Kale, İncirliova’yı ısıtıp soğutacağım demiş ne proje var ne de çalışma. Ben de jeotermal şirketini kurup bu işe başlayacağım. Güneş enerjisine gireceğim.

Başkan, yardımcın Sn. Ender Yeğen’i görevden alarak Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne getirdin, neden?

İncirliova meclis üyeleri kesinlikle İncirliova dışından başkan yardımcısı istemiyor. Bu arkadaş yerine şimdi Belediye Meclis üyesi muhasebeci arkadaşımızı getirdik. Arkadaşımız DSP’den geldi. Benim meclisim çok kritik, ben onların sözünü dinlemez isem hiçbir şey yapamam.  

Burada MHP 13, İYİ PARTİ 10 DSP 2 bu meclis tablosunda benim meclis üyelerim ne isterse ben onu yaparım.

Haksız mıyım?

Bu Konu ile ilgili olarak herhangi bir kişi bir suali varsa bana sorsun.

Bir bayanın çekmecesine yılan koyduğun iddia ediliyor nedir bu olay?

Bu olay külliyen yalan. Ben Yörük soyundan gelen adamım. Biz Yörüklerde KADIN MUKADDESTİR sen de Yörüksün, Allah aşkına böyle bir şey yapar mıyım? Ben sizin yüzünüze bakabilir miyim?

Bu kişi Germencik Belediyesi’nde iki gün zabıta müdürlüğü yapmış sonra bizde 2 gün zabıta müdürlüğü yapmış 48 saat sonra burada insan kaynakları müdürü yapmışlar. Ataması usulsüz olduğu için görevden aldım. Sonra İncirliova’nın çocuğunu insan kaynakları müdürü yaptım. Bu hanım bize 6 sefer dava açtı, biz kazandık. Tabii maaşını düşürdük. Ve Acarlar’a vezne olarak atadım sonra şantiyeye atadım. Daha işe gitmedi raporlarla vakit geçiriyor. Bu olayın 3. günü yılan komplosunu kurmuşlar. Ama unuttukları onun odasında KAMERALAR var böyle bir şey olmadığı kesin. Bu Hanımın eşi bu komployu düzenlemiş bunun üzerine SAVCILIK OLAYI TESPİT EDEREK ŞİKÂYETLERİNİ RED ETTİ.

Ben de bu şahsa dava açtım. Şimdi rapor alıyor bir aydır işe gelmiyor.

Neden devecileri toplayıp pandemi döneminde doğum günü yaptınız?

Ahmet Ağabey, arkadaşlar deve almış, beni arayıp Başkan illaki gel dediler. Davet ettiler Aydın’a gittim. Çeştepe’de bir yer ailelerimiz var çocuğun biri çekmiş benim haberim yok. Ben doğum günü filan orada kutlamadım. Gündüz ben doğum günümü ailemle personelimle birlikte kutladım annemi de getirdiler. Haberim yoktu. Makamımda kutladım bunu yazmıyorlar. Gittiğim yer benim damım değil. Benim deve damım diye haber yaptılar. Gittiğim yer Gezerler ailesinin yemeğidir. Ben rakı içmem rakı su gibi aktı diye yazdılar.

Ben, Aydınpost Haber Müdürü İrfan Karasakal’ı tehdit etmedim. İrfan benim yanımda çalışmış beraber top oynadığım kardeşimdir. Ayrıca annesini annem gibi severim. Öyle şey olur mu İrfan olayı çok büyütmüş biz birbirimize laf etmeyiz espri mahiyetinde söylediğim sözü ciddiye almış ben onun gönlünü alırım.

Başkan, devecilik nasıl gidiyor? Deveyle meşgul olan kaç bin kişidir?

Ahmet Ağabey, Türkiye’de kayıtlı 5000 pehlivan deve var. Alanya’dan Çanakkale’ye kadar fiyatı 300 bin TL ile 1 milyonu bulan fiyatlar konuşulur. Deve camiası kötü durumda. Devecilerin dostluğu inanılmazdır. Aydın ekonomisinde mesela sucukçu 100 ton sucuk satamadı, zor süreç yaşıyoruz. Bu konuda 300 ila 400 milyon gelir yok olmuştur.

Bunlara her türlü yardım yaparım.

Başkan Sn. Özlem Çerçioğlu ile bir sorununuz var mı? Sön sözlerini alabilir miyim?

Özlem Hanım eksik olmasın her türlü yardımı yapıyor. Sağ olsun yaptığım işleri sayarsak

İncirliova meydanında 3650 m2 bodrum kat 92 araçlık otopark,

Rekreasyon alani 600 donum alanda millet bahçesi niteliğinde

Kentsel donuşum alanında mevcutta 148 bin m2 inşaat dar sokaklar ve inşaat izni alamayan parseller var.

Vatandaş mağdur yeni planlamada 104 bin m2 inşaat 14.50 metre caddeler olacak. Binasal dönüşüm değil tam anlamıyla kentsel dönüşüm.

İncirliova senenin sonunda Ege’nin incisi olacak.

Ahmet ağabey bana bu imkânı verdiğiniz için www.aydinpost.com ve size teşekkür ederim.