Yusuf Ene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nisan, mayıs ve haziran aylarında hava şartlarının mevsim normallerinin altında seyretmesi dolayısıyla incirde olgunlaşmanın 10 gün geciktiğini, bunun sonucunda hasadın da 10 gün gecikeceğini söyledi. 
     Üründe çok az miktarda çatlamalar görüldüğünü ancak bunun çok önemli olmadığını belirten Ene, ''İncirlerde bu sene hastalık yok. Bu üreticiyi sevindirdi. Söke bölgesinde hastalık olmaması, aynı zamanda tüketicinin de kaliteli incir tüketmesi anlamına geliyor. Eğer hava şartları bu şekilde devam ederse incirde kalite yüksek olacak. Bunun yanında rekolte de önemli. Bu sene iyi bir rekolte bekliyoruz'' dedi. 
     
     -TAZE İNCİR KİLOSU 5 LİRADAN TEZGAHTA- 
     
     Yusuf Ene, incirin taze ve kuru olarak tüketildiğini hatırlatarak şunları söyledi: 
     'Taze incir kilosu 5 liradan satılmaya başlandı. Sağlık açısından, besin değeri açısından incir oldukça önemli bir ürün. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen TARİŞ İncir Birliği toplantısında sezonla ilgili düşüncelerimizi TARİŞ Birlik Başkanı Hasan Hüseyin Karazor ve yöneticilere ilettik. 
     İncir üreticisi bu sene kuru incirin de kilo fiyatının 5 lira olmasını bekliyor. Birliğimizin, tüm imkanlarını kullanarak üreticileri memnun edecek bir fiyatı açıklayacağını düşünüyoruz. 2011 yılı incir hasat sezonunun iyi gitmesi, bu sürede yağmur yağmaması en büyük duamız. Tüm incir üreticilerine hayırlı bir hasat sezonu diliyoruz.''