Türk İş Adamları Platformu (TİAP) bünyesinde yer alan Mucitler (MUTİAP) yepyeni bir buluşla Kurban bayramı öncesi Aydın"ın simgesi haline gelmiş incir üreticisini sevindirdi. Özel günlerde misafirlere ikram edilmesi için incirin tatlı ve tuzlu cipsi üretildi.
Aydın'da bu yıl kötü geçen incir sezonu ile ilgili çalışmalar yapan Mucitler besin değeri çok yüksek yepyeni bir ürünü ortaya çıkardılar. Dünyanın en iyi inciri Aydın ilinde olmasına rağmen istenilen seviyeye bir türlü ulaşılamaması ve buradan yola çıkarak yepyeni bir ürünün pazara sunulması gerektiğini düşünen mucitler çeşitli tatlıları olan incirden cips yaparak bir ilke daha imza atmış oldular.
Daha önce yine ballı kestane, yarış atı yemi, organik gevrek, organik sıvı yarasa gübresi gibi birçok ilginç buluşa imza atan Aydınlı mucitler, kurban bayramı öncesi bayramında ikramlık şeker yerine incir cipsi verilmesi için bir yeniliğe imza attılar.
Konuyla ilgili açıklama yapan Tiap ve Mutiap Genel Koordinatörü Hakan Başlık “Bugüne kadar bulunan bütün buluşlar ihtiyaçtan doğmuştur. Özellikle bu yıl incir üreticisi çok zor durumda olduğunu görüp böyle bir proje geliştirdik. İncir kutsal bir meyve ayrıca besin değeri çok yüksek. Çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürdük. Hem tuzlu hem de tatlı olmak üzere iki ayrı cipsimiz meydana geldi. Tamamen doğal olan ve adeta vitamin bankası olan bu ürünümüzü Kurban Bayramı öncesine yetiştirdik. Bayramlarda artık şeker yerine incir cipsi verilemesini arzuluyoruz” dedi.