Son yıllarda ürün fiyatında bir iyileşme olduğunu dikkat çeken üreticiler yurt dışından incire olan ilgi arttıkça fiyatlarında üreticinin yüzünü güldüreceğine inanıyorlar. 

Türkiye’deki incir üretiminin yüzde 80’nini karşılayan Aydın’da üreticilerin yüzü son yıllardaki fiyatlarla gülüyor. Yurt dışından gelen incir talebi arttıkça ürün fiyatları da tavan yaparken her geçen gün bu talebin artması ile incir üreticisi yeni ürün yetiştirecek alanlar açmaya başladı.

İki yıldır üst üste ihracat rekoru kırılan incirde yeni sezon öncesi işletmelerde stok incir kalmadığı öğrenilirken, Uzak doğu pazarının her geçen yıl daha da genişlediği bildirildi.

UZAKDOĞU PAZARI REKOR GETİRDİ
2013-2014 incir sezonu hakkında bilgi veren Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Menaşe Gabay, sezonun çok iyi geçtiğini belirterek 2013-2014 sezonunda 71 bin ton incir ihracatı yapıldığını ve ihracattan yaklaşık 250 Milyon dolar gelir elde edildiğini açıkladı. Bu sene incir ihracatında önemli bir Pazar olan Avrupa ülkeleri Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere’ye uzak doğadan Çin’in katıldığını dikkat çeken Menaşe Gabay, “Uzak doğuda 10 yıldır süren ürün tanıtım çalışmaları meyvelerini veriyor. 2013-2014 sezonunda Çin’e 2 bin 829 ton incir gönderildi” dedi.
71 Bin tonluk incir ihracatının bir rekor olduğunu dikkat çeken Menaşe Gabay, bu yıl yaklaşan incir sezonuna sıfır stok ile gireceklerini sözlerine ekledi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png