Yemek yerken takılma, yutma sorunu ve kilo kayıbı şikayeti olan Ali Bitişyılmaz (53), rahatsızlığına bir türlü çözüm bulunamayınca son olarak ilçede bulunan Görele Devlet Hastanesi’ne gitti. Burada Görele Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Opr. Dr. A. İbrahim Ulusoy ve Başhekim Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel’e muayene olan Ali Bitişyılmaz ‘a mide kanseri teşhisi konuldu. Hemen hastaneye yatırılan Bitişyılmaz, Opr. Dr.A. İbrahim Ulusoy ile Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel, tarafından yaklaşık 6–7 saat süren bir ameliyat gerçekleştirildi. Başarılı ameliyat sonrası Bitişyılmaz’ın midesi tamamen çıkarılarak, ince bağırsaklarından yeni bir mide yapıldı.

Ameliyat hakkında bilgi veren Görele Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel, “Hastanemize yemek yerken takılma, yutama sorunu ve kilo kayıbı şikayetiyle muayene olmaya gelen Ali Bitişyılmaz, mide ilaçları kullanmasına rağmen son altı aydan beri şikayetlerinin arttığını söyledi. Yapılan tetkikler sonrası mide de kanser ile uyumlu bir kitle saptandı.

Bu hastada önemli üç önemli bulgu vardı. Bunlar kansızlık, mide ağrısı, açıklanamayan zayıflama. Hastaya yapılan tetkikler sonrası mide kanseri tanısı konuldu. 6–7 saat süren bir ameliyat ile midesi tamamen yerinden çıkarıldı ve ince bağırsaklarından mide yerine rezervuar görevi gören yeni bir mide oluşturuldu. Bu tip ameliyat birçok üniversite hastanelerinde bile yapılmıyor. Bu ameliyat bölgemizde ilk diyebilirim. Bizim temel hedefimiz elimizden geldiği oranda hastalarımızı başka hastanelere göndererek perişan etmemektir. Eğer biz bu ameliyatı yapmamış olsaydık hastalarımızı mecburen sağa sola gönderecektik. Biz diyoruz ki hastanemizde yapılan ameliyatla hastalarımız başka yerlere giderek eziyet çekmesinler. Hastalarımız bize güvendiği sürece biz hastalarımızı kesinlikle sağa sola göndererek perişan etmek istemiyoruz” dedi.

Ali Bitişyılmaz ise ameliyatını gerçekleştiren ekibe teşekkür ederek “Uzun süredir yemek yerken takılma, yutma sorunu ve kilo kayıbı ile yaşıyordum. Son günlerde bu rahatsızlıklarım iyice arttı. Son olarak geldiğim Görele Devlet Hastanesi’nin Başhekimi Genel Cerrah Opr. Dr.A. İbrahim Ulusoy ile Başhekim Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel, tarafından mide kanseri teşhisi konuldu. Beni tekrar hayata bağlayan Opr. Dr.A. İbrahim Ulusoy, Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.