Son yıllarda çok değişik alanlarda tıbbın hizmetinde olan lazer enerjisi, vücut biçimlendirme işlemlerinde de sıkça kullanılıyor. Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdem Aksoy, lazer liposuction yöntemiyle daha kolay, daha kısa sürede ve daha az travmatik etkiyle sonuç almanın mümkün olduğunu söylüyor.

Aksoy'a göre boyun, sırt, göğüs (erkeklerde jinekomasti), kollar, göbek, göbek üstü, bel yanları, basen, kalça, diz içleri, bacaklar, ayak bilekleri gibi bölgelere uygulanabilen yöntemin en büyük avantajı sargı, korse gibi liposuction sonrasında gereken bası uygulamalarında sürenini daha kısa olması. Aksoy, "Karın, kalça, sırt, kol, bel, çene altı, bacaklar gibi bölgelerde birikmiş ve diyetle bir türlü eritilemeyen yağlar bu yönteme teslim oluyor. İşlemden saatler sonra sinemaya gitmek, ertesi gün işe dönmek, ağrı duymamak ve cildin eskisinden daha sıkı olduğunu görmek mümkün" diyor.

CİLT SARKMASINA YOL AÇMIYOR

Yöntemin hastaya sağladığı diğer avantajları ise Aksoy şöyle anlatıyor: "Bu yöntemde mekanik güç yerine sadece yağa etkili olan laser enerjisinden bahsediyoruz. Yine aynı anda cilde de etki eden bu laser enerjisi sayesinde klasik liposuctionda yaşanan cilt sarkıklığı problemini yaşamıyoruz. Laser enerjisi cilde de içeriden etki ederek sarkmamasını ve hatta işlem öncesine göre daha sıkı bir görünüme kavuşmasını sağlıyor."

Dr. Aksoy, işlemin küçük bölgelerde lokal anestezi ile daha büyük alanlarda ise yarı uyku hali ile uygulandığını belirterek şu bilgileri veriyor: "0,5 cm'den küçük deliklerden ucunda laser başlığı olan ince kanüller ile içeri giriliyor. Laser enerjisi yağ dokularına aktarılıyor ve sadece yağa etkili olan bu enerji yağ hücrelerinin hücre zarlarını parçalıyor ve doku arasında neredeyse sıvı bir şekle geçiriyor. Sonrasında iki yol var; birincisi her şeyi olduğu gibi bırakmak. Doku arasında bulunan bu yağ vücut tarafından bir iki aylık sürede emiliyor. İkincisi ise lazer etkisi ile ortaya çıkan bu serbest yağın, yine aynı minik deliklerden bir şırınga ile dışarı alınması. Bu sayede hem erkenden net bir sonuç almak mümkün oluyor hem de metabolizmayı bir iki ay sürecek bu yağ emilimi yükünden kurtarmış oluyoruz."