Adana'da, belediyenin sinekle ilaçlama çalışması yaptığı bir mahallede, 60 kişi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Tedavilerinin ardından taburcu edilen hastalardan bazıları, sinek yerine insanların zehirlendiğini belirterek belediye ekiplerine tepki gösterdi.

Kentin merkez Çukurova İlçe Belediyesi'ne bağlı ekipler, akşam saatlerinde Şambayat Mahallesi"nde araçla sinek ilaçlaması yaptı. İlaçlama çalışmasının ardından saat 22.30 sıralarında çoğunluğu yaşlı ve çocuklardan oluşan 60 kişide kusma, mide bulantısı ve boğaz yanması şikayetleri görülmeye başlandı. Rahatsızlananlar, ihbar üzerine olay yerine gelen çok sayıda ambulans ve otomobille kentteki çeşitli hastanelere götürüldü.

Adana Numune Hastanesi"nde 25, Adana Devlet Hastanesi"nde 12 ve Çukurova Devlet Hastanesi"nde 23 kişi tedaviye alındı. İlaçlama sırasında zehirlendikleri belirlenen 60 kişi, tedavilerinin ardından Adana Büyükşehir Belediyesi"ne bağlı otobüslerle tekrar evlerine götürüldü. İlaçlamadan bazı hayvanların da etkilendiği bildirildi.

Mahalle sakinlerinden Ethem Türkmen, kahvede oturdukları sırada ilaçlama yapan aracın geçtiğini, ardından boğazında yanma hissettiğini belirterek, “Biz sinek ilacından etkilenince, ekiplere zehirlemeyi sonlandırmalarını istedik. Uzun zamandan bu yana ilaçlama çalışması yapılıyor, ancak bu kez insanlar da etkilendi” dedi.

Mahalle muhtarı Şahin Çelik ise, ilacın dozajının fazla konulduğunu ifade ederek, korkacak bir durumun olmadığını bildirdi. Mahalle sakinlerinden Ahmet Gedik ise belediye ekiplerine tepki gösterdi, sinek yerine insanların zehirlendiğini belirterek, “Böyle sorumsuzluk mu olur?” dedi. Belediye yetkilileri ise, ilaçlamanın her zamanki gibi normal şekilde yapıldığını, astım hastası olan bazı vatandaşların ilaçtan etkilendiği, önemli bir durumun olmadığını kaydetti.