G.Saray'ın Lyon'dan daha büyük bir kulüp olduğunu söyleyen Keita, “G.Saray'a maliyetimin karşılığını çıkarmaya çalışacağım. Forvetin sağında ve solunda oynuyorum. Santrforda oynarım” diye konuştu.

G.Saray'ın yeni transferi Abdul Kader Keita, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde coşkulu bir taraftar grubunun önünde 3 yıllık sözleşme imzaladı. 'Selamünaleyküm' diyerek sözlerine başlayan Fildişi Sahilli futbolcu, “G.Saray büyük bir aile ve bu ailenin bir parçası olmak için elimden geleni yapacağım. Aslında bu kadar büyük bir ilgiyi beklemiyordum. Göstereceğim performansla taraftarların bana gösterdiği bu ilgiye layık olmaya çalışacağım” diye konuştu. Özel hayatı hakkında çıkan haberlerle ilgili de değerlendirmede bulunan Keita, “İnsanlar sizi tanımadıkları zaman dedikodular yapar. Gerçek kalitemi özel hayatımla değil sahadaki performansımla göstereceğim. İnançlı bir aileden gelen müslüman biriyim. Bu tür dedikoduları ortaya atanların sağladığı bir menfaat olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

G.SARAY LYON'DAN BÜYÜK

G.Saray'da oynamanın kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu belirten Keita, “G.Saray çok büyük bir kulüp, belki Lyon'dan da büyük bir kulüp. G.Saray'da oynamak benim için ve ülkem için de gurur kaynağı. Ben herhalde Türkiye'de oynayacak ilk Fildişili oyuncuyum. Bu da önemli bir olay“ dedi. Teknik direktör Frank Rijkaard'a da övgülerde bulunan Keita, futbolcuların ondan çok şey öğreneceklerini düşündüğünü söyledi. Keita, bir soru üzerine, Lille'den Lyon'a transfer olurken ödenen 18 milyon Euro'yu hak ettiğini düşündüğünü söyledi. Keita, orta sahanın sağında veya solunda, bazen santrfor da oynadığını, hücum oyuncularının oynayamayacağı durumlarda santrfor da oynayabileceğini söyledi.

9 numara boş kaldı bir yabancı alacağız

Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel, Keita'yı uzun süredir takip ettiklerini belirterek, “Keita, yöneticilik zamanımda 3-4 yıl izlediğimiz bir oyuncuydu. Yoğun çabalar sonucu kadromuza katmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. En az bir yabancı oyuncu daha transfer edeceklerini belirten Üstünel, “Gerekirse başka oyuncu alabiliriz. 9 numara boş kaldı. Kesinlikle yabancı olacak. Rijkaard, hazırlık döneminde oyuncuları izledi, raporlarını hazırladı. Tobol maçından sonra biz de gerekeni yapacağız” diye konuştu. - yenişafak