"Bu gayet iyi bir sayı, camiye katkı sunmak isteyenler var. Her mimarın gönlünden bir cami projesi çizmek geçer. Tabii ki ben de bir cami projesinde imzam olsun isterdim. Tabi cami projeleri biraz daha ihtisas istiyor. Mimarlıkta da ihtisas oluştu. Yani bir hastane, alışveriş projesi veya rezidans yapmak ihtisas alanı haline geldi. Cami mimarisi konusu da iyi bir deneyim gerektiriyor. Ama tecrübeli bir mimar, iyi bir araştırma yaptığı zaman kısa sürede değil, uzun soluklu bir çalışmayla işini başarabilir. Ülkemizde, cami mimarisinde uzmanlaşmış, başarılı mimarlarımız var. Onların da güzel işler çıkaracaklarına inanıyorum."

"Marmaray kazıları bitme aşamasında"

Marmaray Projesi'nin en önemli aşaması olan Yenikapı kazı alanındaki çalışmalara ilişkin de bilgi veren Topbaş, 8 bin yıl önce kentte yaşayan insanların ayak izlerinin geçen yıl yapılan kazılarda bulunduğunu hatırlattı.

Ayak izlerinin bulunduğu katmanlardaki kazı çalışmalarının bitme noktasına geldiğini ifade eden Topbaş, ağustos sonu itibarıyla Yenikapı'daki istasyon kazı noktasına girileceğini söyledi.