"Bu gizli pazarlıkta ne görüşüldüğünü de paylaşmak istiyorum, 'Sözde ateşkesi genel seçimlerden sonraya kadar uzat ki seçim sürecinde benim elim rahatlasın" dedi.

Bursa'da konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2010 yılının haziran ayından bu yana İmralı ile pazarlık yürüttüğünü öne sürerek, "Bu çirkin bir pazarlığın ötesinde, ahlaksız bir pazarlıktır. Bu süreç Başbakanı, tarihi bir vebal altında bırakacaktır" dedi.

Genel seçim öncesi partisinin seçim beyannamesini anlatmak ve vatandaşlarla bir araya gelmek üzere Bursa'ya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (BESOB) ziyaret etti. Ziyarette BESOB Başkanı Arif Tak'tan esnafın yaşadığı sorunları dinleyen Bölükbaşı daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "İmralı'dan yeni bir mesaj geldi. Mesajda Öcalan, geçtiğimiz hafta devlet yetkilileriyle görüştüğünü, barış sürecinde rolünü iyi oynayabilmesi için koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Bu mesajı nasıl değerlendiriyorsunuz? şeklindeki sorusuna Bölükbaşı, "Sayın Başbakan ilk başta ne kadar inkar etse de 2010 yılının Haziran ayından bu yana İmralı canisi ile pazarlık süreci yürütüyor" dedi.

Bu pazarlığı ilk kez MHP'nin açıkladığını söyleyen Bölükbaşı, "Sayın Başbakan 'Böyle bir şey yoktur. bunu söyleyen şerefsizdir, alçaktır' demişti. Ancak sonra bu pazarlığın sürdüğü saklanamaz hale gelince, sayın başbakanımız bu kez 'doğru ama ben görüşmüyorum. Devlet görüşüyor' dedi. Sanki MİT Müsteşarı, Başbakana bağlı değil, sanki Adalet Bakanlığı'nın özel bir birimi, yani bu İmralı özel görüşmelerine katılanlar Başbakanın emrinde değil. Şimdi burada önemli olan böyle bir görüşme sürecine angaje olunmuş olmasıdır. Siz bir sefer bunu başlatırsanız, bu İmralı canisi denen adam da her gün yeni bir taleple gelir. 'Ev hapsine beni alın' der" diye konuştu.

"İMRALI'YA YAPILAN PAZARLIĞI AÇIKLIYORUM"

Başbakan Erdoğan'ın MHP'yi neyle suçlayacağını bilmediğini ancak İmralı ile yapılan gizli pazarlıkta nelerin görüşüldüğünü açıklamak istediğini kaydeden Deniz Bölükbaşı, "Bu gizli pazarlıkta ne görüşüldüğünü de paylaşmak istiyorum. Bu gizli pazarlık, devlet memurları tarafından yapılıyor ama bunlar Başbakana bağlı devlet memurlarıdır. Devletin hiçbir memuru Başbakanın bilgisi ve talimatı olmadan pazarlık yapamaz. Pazarlığı özü şudur: 'Sözde ateşkesi genel seçimlerden sonraya kadar uzat ki seçim sürecinde benim elim rahatlasın. Buna karşılık PKK açılımıyla yerine getirmeye söz verdiğim talepleri 12 Haziran'dan sonra iktidarda kalabilirsem, yeni anayasa ile karşılayayım' Bunun pazarlığı yapılmaktadır. Bu çirkin bir pazarlığın ötesinde ahlaksız bir pazarlıktır. Bugün içinde bulunduğumuz ortamda Türkiye'nin karşısına bir beka sorunu olarak çıkan etnik bölücülüğün, siyasi süreçlerle amaçlarını gerçekleştirme süreci bu bakımdan sayın başbakanı tarihi bir vebal altında bırakacaktır. Terörle mücadele değil müzakere süreci başlatan bir Başbakan, Türkiye'ye yakışmamaktadır. Bu oyunun bozulmasına 126 gün kalmıştır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve partinin üst düzey yetkililerine olası bir suikast girişimi ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamanın sorulması üzerine ise Bölükbaşı, "Biz ADO Planını uyguluyoruz. Allah'ın Dediği Olur" diye yanıt verdi.